ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πως τα στρείδια και η σοκολάτα είναι αφροδισιακά. Μπορεί. Άλλα είναι αρκετά για να έχουμε μια υγιή,ικανοποιητική σεξουαλική ζωή;Μάλλον όχι. Ας δούμε έναν πιο αξιόπιστο τρόπο ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και η υγεία μας εν γένει.

Ο στόχος πρέπει να είναι λοιπόν να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και ο τρόπος είναι η διατρόφη. Τα τρόφιμα που θα σας προτείνω παρακάτω σίγουρα δεν τα γνωρίζετε ως αφροδισιακά αλλά πιστέψτε με, βοηθούν πολύ προς την επίτευξη του στόχου που θέσαμε πιο πάνω,να βελτίωσουμε δηλαδή την κυκλοφορία του αίματος.

Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά:

Σκόρδο και κρεμμύδι. Και τα δύο σας φέρνουν στο νού άσχημες οσμές; Καιρός να αναθεωρήσετε. Το σκόρδο κυρίως αλλά και το κρεμμύδι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στη ηρεμία.
Καυτερά στο τραπέζι,καυτοί στο κρεββάτι. Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές οφείλουν το κύριο χαρακτηριστικό τους στην καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης το κύμινο και το κάρυ θεωρούνται αφροδισιακά σε πολλούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο.
Βρώμη. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η βρώμη περιέχει συστατικά που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν τη συσσώρευση χοληστερόλης.
Ξηροί καρποί. Τα ταπεινά φυστίκια που συνήθως συνοδεύουν τη μπύρα σας είναι πλούσια σε αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την ποιότητα της στύσης. Επίσης οι κολοκυθόσποροι και το κουκουνάρι περιέχουν ψευδάργυρο, όπως και τα στρείδια άλλωστε. Ο ψευδάργυρος δίνει ώθηση στην παραγωγή τεστοστερόνης,το κύριο συστατικό   των σεξουαλικών ορμών.
Ενα μήλο την ημέρα…Τα μήλα μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη και να βελτιώσουν την αιματική ροή.Επιπλέον, περιέχουν φαινυλαλανίνη, ένα αμινοξύ που αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών,των χημικών του εγκεφάλου που πυροδοτούν τη σεξουαλική διέγερση.

Η  βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα γεννητικά όργανα είναι θετικό και για τους άντρες και για τις γυναίκες και οι παραπάνω προτάσεις βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.Αλλά υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα των οποίων οι ευεργετικές δράσεις είναι πιο στοχευμένες ανάλογα το φύλο.Ας πάρουμε για παράδειγμα το σελίνο, το οποίο περιέχει μικρές ποσότητες της ορμόνης ανδροστερόνης, μιας φερομόνης που εκκρίνεται από τους άνδρες και έλκει τις γυναίκες.

Η βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας δεν βοηθάει απλά στην ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής.Είναι σημαντικός παράγοντας αποφυγής καρδιακών νοσημάτων,εγκεφαλικών επεισοδίων,υπέρτασης και άλλων προβλημάτων υγείας.Βλέπουμε λοιπόν πως χρησιμοποιώντας ως κίνητρο τη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής, απολαμβάνουμε και πολλά ακόμη οφέλη ακόμη πιο σημαντικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.Μην υποτιμάτε λοιπόν τη δύναμη και τα οφέλη της σωστής διατροφής.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *