ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΣΑΣ

Ένα υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους – κυρίως γύρω από τη μέση σας – μπορεί να αυξήσει τη κακή για σας LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, και να περιορίσει την παραγωγή της καλής σας -HDL χοληστερόλη. Αλλά αν  χάσετε λίγα κιλά, θα βελτιωθεί και η  χοληστερόλη σας.

Απώλεια βάρους Συμβουλή # 1: Τρώτε τροφές που αγαπάτε
Δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα νόστιμα τρόφιμα για να χάσετε βάρος. Εάν υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής πολύ χαμηλό σε θερμίδες,  το σώμα σας θα προσπαθήσει να κρατήσει ενέργεια αποθηκεύοντας λίπος για να μπορεί να εκτελέσει όλες τις φυσικές του λειτουργίες, καθώς πιστεύει ότι βρίσκεται σε περίοδο νηστείας. Αντ ‘αυτού, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα χωρίς στερήσεις, με εναλλαγές αλλά και με σωστές επιλογές. Επιλέξτε άπαχα κομμάτια κρέατος για μπιφτέκια και μπριζόλες, τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά και λαχανικά
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 2: Μην παραλείπετε το πρωινό
Το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Τοποθετήστε στο πιάτο σας το πρωί άφθονη άπαχη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Αυτά τα δύο θα σας  βοηθήσουν  στη ρύθμιση της όρεξης σας ώστε να είστε λιγότερο επιρρεπείς σε ατασθαλίες αργότερα μέσα στην ημέρα. Πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως πλιγούρι βρώμης και ξηροί καρποί είναι καλές επιλογές – και επίσης σας βοηθούν να μειώσετε τη χοληστερίνη σας.
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 3: Διαχείριση άγχους
Την επόμενη φορά που καταβροχθίσετε όλο το παγωτό που έχετε στο ψυγείο, σκεφτείτε τι σας οδήγησε εκεί. Είναι πείνα; Ή το στρες; Αν είναι το τελευταίο, προσέξτε. Το άγχος κάνει το σώμα σας να απελευθερώσει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία προκαλεί λιγούρες για λιπαρά, και  ζαχαρούχα τρόφιμα. Δεν είναι καλό για την κοιλιά σας ή τη χοληστερόλη σας.
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 4: Βρείτε φίλους που αγαπούν τη γυμναστική
Αφιερώστε λιγότερο χρόνο από τη καθημερινότητα σας σε γεύματα με φίλους ή με συνεργάτες και περισσότερο χρόνο με τους συναδέλφους και τους φίλους σας στο γυμναστήριο. Οι fit φίλοι μοιράζονται υγιείς στόχους, που μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να τρώτε λιγότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε παρέα με φίλους σας που είναι υπέρβαροι. Ακριβώς αυτοί είναι που σας χρειάζονται για να τους προτρέψετε να σας ακολουθήσουν και αυτοί.
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 5: Γεμίστε την κουζίνα σας

Υπάρχουν πιθανότατα πολλά πράγματα να σας σαμποτάρουν στην απώλεια του βάρους σας: τα πατατάκια, τα σπιτικά σοκολατένια μπισκότα, και η κατεψυγμένη πίτσα που παραμονεύει στην κουζίνα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να ικανοποιήσετε τους πόθους εξίσου υπέροχα αν πετάξετε έξω από τη κουζίνα σας τους  πειρασμούς και ξαναγεμίσετε τη κουζίνα σας με υγιεινά τρόφιμα που θα καταστείλουν την πείνα σας και θα βελτιώσουν τη χοληστερόλη σας.

Απώλεια βάρους Συμβουλή # 6: Κοιμηθείτε καλά
Κοιμηθείτε για να χάσετε βάρος; Ο κακός ύπνος θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για απώλεια του βάρους σας. Αυτό συμβαίνει γιατί λιγότερο από έξι έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε νύχτα μπορεί να μειώσουν το μεταβολισμό σας, να αυξήσουν την όρεξή σας και να σας κάνουν πάρα πολύ κουρασμένο για να ασκηθείτε.
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 7: Άσκηση
Όταν έχετε υψηλή χοληστερόλη, η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη. Καίτε θερμίδες, και έτσι έχετε απώλεια βάρους. Ακόμα καλύτερα, ενισχύει την «καλή» HDL χοληστερόλη και μειώνει την “κακή” LDL και τα τριγλυκερίδια. Συμπεριλάβετε στη καθημερινότητα σας ένα συνδυασμό αερόβιας άσκησης και μια προπόνηση ενδυνάμωσης. Καθημερινές δουλειές, όπως τον καθαρισμό του σπιτιού ή το κούρεμα του γκαζόν, μετράνε, πάρα πολύ.
Απώλεια βάρους Συμβουλή # 8: Κρατήστε ένα ημερολόγιο
Θέλετε περισσότερα κίνητρα για να χάσετε βάρος; Παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Καταγράφοντας κάθε μπουκιά που τρώτε σε ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να διπλασιάσετε την απώλεια βάρους σας.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *