8 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ!

Μάλλον έχετε παρατηρήσει πως όσο μεγαλώνετε ο οργανισμός δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί ν αντέξει στην κατανάλωση αλκοόλ, σωστά; Τουλάχιστον όσο άντεχε μερικά χρόνια πριν. Είναι φυσιολογικό, πιστέψτε με. Αλλά από την άλλη μερικές φορές απλά έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε λίγο. Καλή ώρα  στις γιορτές, που το ένα ποτηράκι παραπάνω είναι, ας μην κρυβόμαστε, ο κανόνας. Καλό είναι λοιπόν να παίρνουμε τα μετρά μας ώστε την επομένη μέρα να μην το μετανιώσουμε. Άλλωστε καλύτερο το προλαμβάνειν  του θεραπεύειν.

Το καλύτερο όπλο εναντία στο hangover της επόμενης ημέρας είναι ένα υγιές συκώτι που του παρέχουμε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυσικά ψευδάργυρο, ασβέστιο και σελήνιο, ώστε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να μπορεί να ανταποκριθεί σε προκλήσεις όπως το αλκοόλ. Επίσης το νερό μεταξύ των ποτών  μας, βοηθά το συκώτι μας να μεταβολίσει το αλκοόλ και φυσικά μας κρατάει ενυδατωμένους. Για να δούμε πιο αναλυτικά μερικούς τρόπους για να είμαστε καλά και το επόμενο πρωί:

• Βιταμίνη Β: Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β( φυλλικό οξύ, βιοτίνη, νιασίνη, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη και κυανοκοβαλαμίνη) είναι βασικό για την αποφυγή του hangover μιας και αποτελεί την κινητήριο δύναμη του μεταβολισμού. Πριν πιείτε λοιπόν καλό είναι να έχετε πάρει παραπάνω βιταμίνη Β ώστε να είναι έτοιμο το σώμα σας να ανταπεξέλθει.
• Ν-Ακετυλ κυστεϊνη: Αυτό το αμινοξύ προσφέρει πολλά στο  συκώτι. Λαμβάνεται πριν από τον ύπνο και  βοηθά το σώμα να ανακυκλώσει και να αναπαράγει τη γλουταθειόνη.
• Βερίκοκο και αβοκάντο: Το αλκοόλ κυριολεκτικά στραγγίζει το κάλιο από τον οργανισμό σας   και το κάλιο είναι υπεύθυνο για την ενυδάτωση μας. Πρέπει  λοιπόν να εφοδιάσουμε το σώμα μας με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την κατανάλωση αλκοόλ ώστε να μην αφήσουμε τον οργανισμό μας χωρίς ενυδάτωση.
• Μέλι: Το μέλι περιέχει φρουκτόζη, που βοηθά πολύ στη διάσπαση και στην αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό. Πως; Το αλκοόλ μετατρέπεται σε ακεταλδεΰδη, μια τοξική για τον οργανισμό  ουσία. Το μέλι λοιπόν μετατρέπει την ουσία αυτή σε ακετικό  οξύ, ουσία που δεν είναι τοξική για το σώμα μας και η οποία ¨καίγεται μέσω του μεταβολισμού  πολύ πιο γρήγορα.
• Αποφύγετε την καφεΐνη: Ξέρω πως όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι το επόμενο πρωινό μετά από μια νύχτα με αλκοόλ αμέσως σκέπτεστε  να πιείτε ένα ποτήρι λαχταριστό καφέ. Καλύτερα  να το αποφύγετε για τον απλό λόγο πως ο καφές είναι διουρητικός και το τελευταίο που θέλουμε είναι να στερήσουμε τον οργανισμό μας από το πολύτιμο νερό.
• Ηλεκτρολύτες: Η ενυδάτωση στην οποία τόσο επιμένω είναι το πιο βασικό όπλο ενάντια στις δυσάρεστες επιπτώσεις του αλκοόλ. Στο εξωτερικό συνίσταται το νερό καρύδας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ηλεκτρολύτες. Αν είναι δύσκολο να βρούμε νερό καρύδας, πιείτε αρκετό κανονικό νερό πριν πάτε για ύπνο.

Η βασική ιδέα αυτών των συμβουλών είναι να απομακρύνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις τοξίνες του αλκοόλ από το σώμα μας. Όλα τα παραπάνω, αν τα εφαρμόσετε θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε και μια ακόμη συμβουλή για κάτι που δεν πρέπει να κάνετε μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ. Πολλοί θεωρούν πως ένα παυσίπονο πριν κοιμηθούν τους εξασφαλίζει ένα καλό επόμενο πρωί. Αλκοόλ με οποιοδήποτε φάρμακο δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Ο κύριος λόγος είναι πως η επιβάρυνση του συκωτιού σας είναι πολύ μεγάλη και ανάλογα το φάρμακο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική. Σας προτρέπω να δοκιμάσετε τις παραπάνω συμβουλές και ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *