Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ-ΝΗΣΤΕΙΑ

Ίσως η πιο παλιά μέθοδος αντιγήρανσης που έχει καταγραφεί, είναι η μειωμένη ποσότητα των θερμίδων του φαγητού. Οι σοφοί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό εδώ και αιώνες. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι τώρα η σύγχρονη επιστήμη δοκιμάζει αυτή τη προσέγγιση ακόμα και ανακαλύπτει πώς λειτουργεί.

Όταν τρώτε λιγότερο, θα έχετε μια σειρά από οφέλη:

• Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει

• Η αρτηριακή πίεση χαμηλώνει

• Τα επίπεδα της χοληστερόλης πέφτουν

• Τα κύτταρα διαιρούνται με πιο αργό ρυθμό

• Χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης

• Μείωση ελεύθερων ριζών

• Μείωση της φλεγμονής

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ένα είδος χειμερίας νάρκης. «Τρώγοντας λιγότερο» προσθέτετε έτσι χρόνια στη ζωή σας.

Ο περιορισμός των θερμίδων (Caloric Restriction) έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί εδώ και 80 χρόνια. Τώρα, έχουμε αποδείξεις σε πάνω από 60 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, ότι οι λιγότερες θερμίδες επιβραδύνουν το μηχανισμό της γήρανσης.

Το CR επιβραδύνει τη γήρανση, προκαλώντας ορμονικές αλλαγές στο αίμα. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας γενετικός τρόπος  που ενεργοποιεί το CR, που προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η γήρανση. Και ακόμα, το CR επιβραδύνει την μείωση των τελομερών, που είναι ο κύριος γενετικός μηχανισμός για το βιολογικό  ρολόι.

Για παράδειγμα, πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα ποντίκια με CR δίαιτες ζουν μέχρι και 60%  περισσότερο από ό,τι τα ποντίκια σε μια κανονική διατροφή. Σε ανθρώπινους όρους, αυτό είναι σαν να ζουν επιπλέον 50 χρόνια!

Το CR μειώνει επίσης τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες της γήρανσης του πληθυσμού. Αυτές περιλαμβάνουν τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, το διαβήτη, την οστεοπόρωση και το Αλτσχάιμερ.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στην CR. Εάν την ακολουθήσετε κατά γράμμα, θα πεινάτε όλη την ώρα. Το CR απαιτεί επίσης ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να καρπωθούν τα οφέλη της.

Η περιοδική νηστεία είναι ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος για να επιβραδυνθεί η διαδικασία της γήρανσης και ευνοεί τη πρόληψη των ασθενειών. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζώα που τρώνε κανονικά, αλλά για μία ημέρα, μία φορά την εβδομάδα κάνουν νηστεία ζουν περισσότερο από τα ποντίκια που δεν το κάνουν.

Και  όχι μόνο  θα μειωθεί το υπερβολικό βάρος αλλά  μπορείτε να απαλλαγείτε από όλες τις τοξίνες που αποθηκεύει το σώμα σας στο περιττό λίπος. Μια νέα μελέτη επίσης δείχνει ότι αυτό το είδος της νηστείας μειώνει, την κατάθλιψη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Η νηστεία βοηθά επίσης το σώμα σας να εκκρίνει την αυξητική ορμόνη, μαζί με άλλες ορμόνες αντιγήρανσης. Αυτό, σας βοηθά για την καλύτερη χρήση πρωτεϊνών σε κύτταρα που αναδομούν ξανά, ιστούς και όργανα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *