7 TIPS ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ

Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη για τη μεγάλη ανταπόκριση στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, για την εμπειρία μου στην κλινική στο San Francisco. Πήρα πολλά μηνύματα στο Facebook, Τwitter, Ιnstagram. Οι περισσότεροι αναγνώρισαν τα συμπτώματα του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης επάνω τους. Βέβαια, η απορία όλων είναι πως τελικά θα διαχειριστούν το άγχος που είναι η βασική γενεσιουργός αιτία.

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί άθλο στην εποχή μας, εγώ προσωπικά το βίωσα περισσότερο από όλους αλλά βλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούν στους ασθενείς μου στο ιατρείο, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να αναθεωρήσουμε και να μειώσουμε τους ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι με την οικονομική κρίση, υπάρχει έξαρση στα αυτοάνοσα (σκλήρυνση κατά πλάκας , ελκώδης κολίτιδα θυρεοειδής κ.α σε διάφορες μορφές καρκίνου αλλά και στα δερματικά νοσήματα (εκζέματα κ.τ.λ)

Όλα τα παραπάνω ήταν ο πρώτος που με κινητοποίησε για το ταξίδι στο San Francisco, παρόλο το πιεσμένο ωράριο μου. Ο δεύτερος λόγος ήταν, ότι κατά την διάρκεια απώλειας των κιλών θεωρώ βασική προτεραιότητα την ομορφιά του δέρματος. Η λάθος δίαιτα θα οδηγήσει σε θαμπό ταλαιπωρημένο δέρμα. Για αυτό φροντίζω σε όλα τα προγράμματα να συνδυάζω πάντα ειδικές εξετάσεις αίματος εμπλουτίζοντας με συμπληρώματα αν είναι απαραίτητο, ειδική διατροφή και φυσικά συνεργάζομαι με τον ιατρό του πολυιατρείου Dr Psoma που ειδικεύεται στο δέρμα για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Έχω τη χαρά να είμαι το μοναδικό πολυιατρείο στην Ευρώπη που θα συμμετέχει σε ένα πρωτόκολλο αντιγήρανσης, με κρέμες ημέρας και νύχτας. Όλοι οι υπόλοιποι, εξαιρετικοί επιστήμονες είναι Αμερικάνοι. Θα επιλέξω 15-20 ασθενείς μου, τους οποίους θα τους παρακολουθώ μαζί με τον ειδικό ιατρό του πολυιατρείου, για ένα χρόνο τουλάχιστον, με ειδικές εξετάσεις και scanning του δέρματος με ειδική κάμερα για το δέρμα, η οποία θα εκτιμάει το βαθμό φωτογήρανσης πριν την εφαρμογή και τη βελτίωση κατά την πορεία.

Στο πρωτόκολλο αυτό, εγώ θα αναλάβω τη διατροφή που πάντα τονίζω πόσο βασική είναι για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Σας υπενθυμίζω κάποιες βασικές οδηγίες διατροφής:

1. Καταναλώστε καρότα, γλυκοπατάτα, σπανάκι, βερίκοκα και κολοκύθα.
Περιέχου β καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α,απαραίτητη για την υγεία του δέρματος.Αυτούσια βιταμίνη Α έχει επίσης το συκώτι. Το γιαούρτι επίσης ειδικά εκτός από βιταμίνη Α έχει προβιοτικά acidophilus, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία του εντέρου. «Καθαρό έντερο» σημαίνει και καθαρό δέρμα.

2. Βατόμουρα, φράουλες, δαμάσκηνα, ρόδι

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η υψηλή αντιοξειδωτική τους ικανότητα.
Οι ελεύθερες ρίζες , οι οποίες υπερπαράγονται από την ηλιακή ακτινοβολία, τη μόλυνση , τα παρασιτοκτόνα, καταστρέφουν το DNA και την μεμβράνη των δερματικών κυττάρων.
Τα φρούτα αυτά θωρακίζουν τον οργανισμό από το αντιοξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C που περιέχουν βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.
Άλλες αντιοξειδωτικές τροφές είναι οι αγκινάρες, τα φασόλια,δαμάσκηνα.

3. Καλά λιπαρά ή Απαραίτητα λιπαρά οξέα
Είναι υπεύθυνα για την υγεία των μεμβρανών των δερματικών κυττάρων , οι οποίες λειτουργούν σαν προστασία ενάντια των τοξινών και επιτρέπουν να περάσουν μόνο τα ωφέλιμα συστατικά.
Επίσης διατηρούν την υγρασία του δέρματος ανακουφίζοντας από την ξηροδερμία.
Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια, λιναρόσπορος , καρύδια θεωρούνται οι καλύτερες πηγές Ω3. Ειδικά το αβοκάντο περιέχει και βιταμίνη Ε.
Από τα έλαια προτιμούμε τα ψυχρής έκθλιψης , ή παρθένο ελαιόλαδο. Στα επεξεργασμένα προσθέτουν διαλύτες και τα επεξεργάζονται 5-6 φορές με αποτέλεσμα να χάνουν την θρεπτική τους αξία.
απλά όπως όλα τα λιπαρά είναι υψηλά σε θερμίδες και θέλει προσοχή η ποσότητα. 2 κουταλιές σούπας την ημέρα αρκούν.

4. Σελήνιο (ολικής άλεσης προιόντα, γαλοπούλα, τόνος και βραζιλιάνικα καρύδια).

5. Πράσινο τσάι
Οι πολυφαινόλες που περιέχει λειτουργούν και αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονωδώς, με αποτέλεσμα να θωρακίζουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

6. Νερό
Καμία κρέμα δεν μπορεί να μας ενυδατώσει το δέρμα μας , αν δεν πίνουμε νερό. Απαιτούνται 8 ποτήρια νερό την ημέρα, εκτός των ροφημάτων.
Εκτός από την ενυδάτωση , το νερό βοηθάει στην αποβολή τοξινών είτε μέσω της εφίδρωσης είτε μέσω της ενεργοποίησης του γαστρεντερικού συστήματος.

7. Kαταναλώστε προιόντα ολικής άλεσης
Αποφεύγοντας το άσπρο αλεύρι, τη ζάχαρη και το άσπρο ρύζι και μειώνετε την πιθανότητα φλεγμονών, λόγω μείωσης της ινσουλίνης.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *