7 ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκα στις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε, για να έχουμε ένα υγιές δέρμα.
Όπως οι σαλάτες και οι φράουλες ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρούν την επιδερμίδα σφιχτή και υγιή, έτσι και τροφές «άδειες» σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτή η επιδείνωση, φαίνεται ειδικά μετά τα 35. Ακόμα και η λάθος άσκηση έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Τα λάθη που μπορεί να κάνετε και δεν τα αντιλαμβάνεστε είναι:

Τρώτε πολύ ζάχαρη
Η υπερκατανάλωση ζάχαρης, προκαλεί γλυκοζυλίωση των ιστών, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο. Ζάχαρη για τον οργανισμό δεν θεωρείται μόνο η απλή κρυσταλλική αλλά και το άσπρο αλεύρι, τα ζυμαρικά και το σιρόπι φρουκτόζης ως συστατικό των περισσότερων βιομηχανοποιημένων τροφίμων. Επιλέξτε χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες, οι οποίοι δεν ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος και δεν επηρεάζουν το κολλαγόνο. Ψωμί και ζυμαρικά ολικής, ρύζι καστανό ή basmati. Αν επιθυμείτε γλυκιά γεύση στον καφέ ή στο πόριτζ το πρωί, προσθέστε το φυσικό γλυκαντικό,stevia.

Υπεράθληση
Όσο κακό είναι η έλλειψη άσκησης άλλο τόσο είναι η έντονη άθληση, η οποία φθείρει και γερνάει τον οργανισμό. Θα το καταλάβετε αν είστε συνέχεια κουρασμένες, δεν κοιμάστε το βράδυ με αποτέλεσμα μαύρους κύκλους. Άλλα σημεία υπεράθλησης είναι oi μυϊκές κράμπες για μέρες, ανεξήγητη απώλεια βάρους, ταχυπαλμίες, διαταραχή έμμηνου ρύσης και μειωμένη όρεξη. Αν δεν υπάρχει ξεκούραση μεταξύ των προπονήσεων και χρόνος για επανόρθωση των μυών, τότε τον βάζουμε σε μια κατάσταση χρόνιας φλεγμονής με αποτέλεσμα συνήθως χρόνιες τενοντίτιδες.
Η yoga από την άλλη λόγω της καλής οξυγόνωσης και αιμάτωσης των μυών και του δέρματος, με τις σωστές αναπνοές, είναι αυτή που θα μας κάνει νεότερους. Επίσης σωστή μυϊκή ενδυνάμωση που θα δώσει όγκο και γράμμωση στους μύες.
Πίνετε πολύ καφέ
Σαφώς και είναι αντιοξειδωτικό ,αλλά η ευεργετική του δράση είναι μέχρι 3 την ημέρα. Προτιμήστε πράσινο και μαύρο τσάι που περιέχουν επιγαλλοκατεχίνη και θειοφλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από καρκίνο του δέρματος και τη φθορά του κολλαγόνου, η ποία είναι η αιτία των ρυτίδων.
Δεν τρώτε οργανικά κρέατα
Οι ορμόνες και οι αντιβιώσεις με τις οποίες εκτρέφονται τα μοσχάρια ,τα πουλερικά και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτά, περνάνε στην ανθρώπινη κυκλοφορία και επιδεινώνουν την ακμή. Προτιμήστε τα βιολογικά κρέατα και τις κότες ελευθέρας βοσκής.
Όξινη διατροφή
Οι αλκαλικές τροφές όπως μαϊντανός, αμύγδαλα, λάχανο, αχλάδια, λεμόνια και μήλα, βοηθούν πάρα πολύ στο δέρμα και τα μαλλιά. Οι όξινες τροφές απορροφούν τα αλκαλικά μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για υγιή δόντια, οστά και μαλλιά.

Αφαιρείτε το λίπος από τη διατροφή σας

Ακούω πολλές νέες κοπέλες ειδικά, να μην βάζουν ελαιόλαδο στην σαλάτα τους ή να μην τρώνε καθόλου λιπαρά. Αυτό είναι εγκληματικό για το δέρμα , τα μαλλιά και τα νύχια. Χωρίς λάδι δεν απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K , σημαντικές για την υγεία του δέρματος. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει, απαιτούνται για να διατηρηθεί η υγρασία στο δέρμα και επίσης προάγουν την κυτταρική διαίρεση και ανανέωση συμβάλλοντας σε ένα σφριγηλό και ανανεωμένο δέρμα. Δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά έχει ως αποτέλεσμα ξηροδερμία, τριχόπτωση και νύχια που σπάνε.

Επίσης άλλες ελλείψεις σε θρεπτικά στοιχεία:
– Βιταμίνη Α: ακμή, ξηροδερμία, ξηρά μαλλιά, σπασμένα νύχια. Καθημερινά 2 καρότα την ημέρα είναι απαραίτητα.
– Βιταμίνη C: απαραίτητη για τον σχηματισμό κολλαγόνου. Η έλλειψή της προκαλεί δύσκολη επούλωση πληγών , εύκολους μώλωπες και ρυτίδες. Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη C : εσπεριδοειδή, μπρόκολο, μαϊντανό, ακτινίδια, πιπεριές.
-Έλλειψη σε βιταμίνη E: προκαλούν εύκολους μώλωπες και χρόνιες παθήσεις όπως ψωρίαση και έκζεμα.
Καταναλώστε αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, σπανάκι, και εμπλουτισμένα δημητριακά.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *