5 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Εντάσσοντας τις παρακάτω τροφές στο διαιτολόγιο σας, θα έχετε περισσότερο λαμπερά και υγιή μαλλιά. Η υγειά των μαλλιών προέρχεται απο ένα συνδυασμό σωστής διατροφής. ‘Οταν προσέχουμε το σώμα μας τότε και αυτό διατηρείται υγιές για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν άμεσα το τριχωτό της κεφαλής και τα θυλάκια, που αποτελούν την ρίζα της τρίχας. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί. Εστίαστε σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, βήτα-καροτίνη, φολικό οξύ, βιοτίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και θα δείτε σίγουρα τη διαφορά.

Θα πρέπει ωστόσο να λάβετε υπόψη ότι οι αλλαγές στα μαλλιά σας θα χρειαστούν μερικούς μήνες για τις παρατηρήσετε, επομένως μην απογοητευτείτε αμέσως.

Φακές
Το σημαντικό στις φακές δεν είναι η πρωτείνη που περιέχει αλλά ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, και η βιοτίνη τα οποία αποτελούν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για λαμπερά μαλλιά. Συγκεκριμένα, η βιοτίνη αναζωογονεί την κυτταρική ανάπτυξη, η οποία θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και θα δυναμώσει τα εύθραυστα μαλλιά.

Καρύδια
Πλούσια σε βιοτίνη και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα καρύδια αποτελούν ένα υπέροχο σνακ για να πάρουν πάλι ζωή τα μαλλιά σας . Η έλλειψη βιοτίνης στο σώμα, οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Προσθέτοντας καρύδια στην διατροφή σας , δημιουργείτε πιο δυνατά μαλλιά.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η θρεπτική κυτταρική λειτουργία, καταναλώνοντας γλυκοπατάτες,βοηθά στην παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής που οδηγούν σε ισχυρότερα και πιο ζωηρά μαλλιά.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, β-καροτένιο και βιταμίνη C, η οποία διατηρεί τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής και θρέφει τον θύλακα της τρίχας. Το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό γιατί ανανεώνει τα κύτταρα που προάγουν την τριχοφυΐα.

Σολωμός
Ο Σολωμός διοχετεύει στον οργανισμό μας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία θα κρατήσει με τα έλαια το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο. Επίσης, ο σολωμός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν το δομικό στοιχείο των κυττάρων και κατά συνέπεια και των μαλλιών μας.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *