10 ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

1. Μαύρα Φασόλια.
Όλα τα όσπρια είναι γεμάτα από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Χάρη στο σκούρο χρώμα τους, τα μαύρα φασόλια αποτελούν μια τροφή υψηλή σε φλαβονοειδή.
Έρευνα δείχνει ,ότι τα φλαβονοειδή μπορούν βοηθήσουν ώστε να μην αποθηκεύεται λίπος στην κοιλιά.

2. Αχλάδια
Τα φρέσκα αχλάδια είναι τόσο χαμηλά σε θερμίδες αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε κατεχίνες και φλαβονόλες, δύο αντιοξειδωτικά που φαίνεται να εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους της κοιλιάς.

3.    Ποπ κορν
Απολαύστε ένα μπολ με ποπ κορν χωρίς βούτυρο και  αλάτι.
Τα ποπ κορν είναι προϊόν ολικής άλεσης και σε έρευνα που έγινε ,αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι που έτρωγαν πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως ,είχαν μικρότερες μετρήσεις στη διάμετρο της μέσης τους σε σύγκριση με άλλους  λαούς που έτρωγαν κυρίως επεξεργασμένα δημητριακά.
Γι’ αυτό το λόγο απολαύστε το ποπ-κορν και καταργήστε  το λευκό ρύζι, τα  ζυμαρικά και το  ψωμί.

4.Πατάτες
Καταναλώστε τις πατάτες ως σαλάτα με ξύδι και επωφεληθείτε των ευεργετικών ιδιοτήτων.Βράστε τις πατάτες και αφήστε τες να κρυώσουν όλη την νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται κρύσταλλοι ανθεκτικού αμύλου. Το ανθεκτικό άμυλο αποτελεί συστατικό της  φυτικής ίνας που ενεργοποιεί την παραγωγή των δύο ορμονών που βοηθούν στην ανάσχεση της πείνας. Το ανθεκτικό άμυλο βοηθά το σώμα ώστε να καίει περισσότερο λίπος για παραγωγή ενέργειας , ενώ βοηθά ώστε να μην αποθηκεύεται λίπος στα λιποκύτταρα.

5.Φιστίκια
Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η πλούσια γεύση και οι  θερμίδες που περιέχονται στα φιστίκια θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.
Τα υγιή λίπη που βρίσκονται στα φιστίκια μεταβολίζονται  πιο εύκολα από ότι τα λιγότερο υγιή λίπη, «τρανς λιπαρά»,που βρίσκονται σε μπισκότα και τσιπς.

Γι ‘αυτό εντάξτε τα φιστίκια ως σνακ στη διατροφή σας.

6. Ηλιόσποροι
Προσθέτουν γεύση και βελτιώνουν τις σούπες και τις σαλάτες. Επίσης μπορείτε να τους προσθέσετε  σε γιαούρτι, ή να πασπαλίσετε τα σάντουιτς σας.
Οι ηλιόσποροι οι ανάλατοι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά ,ένα υγιεινό είδος λίπους ,που φάνηκε ότι αναστέλλει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά, όπως διαπιστώθηκε από  μελέτη που έγινε σε υπέρβαρους ανθρώπους.

7. Τσάι
Φαίνεται πως το τσάι αποτελεί πραγματικό θησαυρό, που συντελεί στην μείωση του λίπους. Σε μελέτη που έγινε, τα λιποκύτταρα σε ανθρώπους  που κατανάλωναν τσάι, απορρόφησαν περίπου 70% λιγότερο λίπος από εκείνους που δεν κατανάλωναν.

8. Μηλόξυδο.
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε  ως ξύδι πάνω  από  ψάρια, σε σάλτσες και σαλάτες.
Το μηλόξυδο περιέχει  μια ένωση που ονομάζεται οξικό οξύ, το οποίο αυξάνει  την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος και ταυτόχρονα εμποδίζει την αποθήκευση αυτού.

9. Μια ενεργητική προσέγγιση
Η σωστή κατανάλωση τροφίμων βοηθά πολύ ώστε  να μην αποθηκεύεται λίπος στην κοιλιά. Ωστόσο γρηγορότερα αποτελέσματα θα δείτε εάν ασκηθείτε.
Σε μελέτη που έγινε σε εργαζόμενους σε γραφεία , τους ζητήθηκε να στέκονται απλά  όρθιοι πιο συχνά , και αυτό  βοήθησε στη μείωση της διαμέτρου της μέσης κατά 4 cm.
Προσθέστε λίγες ώρες άσκηση την εβδομάδα και θα έχετε εμφανή αποτελέσματα.

10. Λιγότερο στρες
Η Μείωση του άγχους μπορεί να βοηθήσει  πάρα πολύ.
Το χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα σας ,η οποία είναι ορμόνη του άγχους.
Η κορτιζόλη αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά με 2 τρόπους.
Αρχικά δίνει το έναυσμα να καταναλώσετε κάποιο γλυκό ή κάποιο τρόφιμο με πολλά λιπαρά και στη συνέχεια κατευθύνει τον οργανισμό να  το αποθηκεύσει ως λίπος στην κοιλιά.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *