ΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Κουρκούμη (μπαχαρικό)

Η κουρκούμη αποτελεί εξαιρετικό μπαχαρικό το οποίο βοηθά στην μείωση των φλεγμονών. Περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών, τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια των ελευθέρων ριζών.  Αποτελεί εξαιρετικό μπαχαρικό στα άτομα που υποφέρουν από κολίτιδα , ευερέθιστο έντερο και καρκίνο του εντέρου.

Βρώμη

Η βρώμη αποτελείται από σελήνιο, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιταμίνη Ε, θειαμίνη και ψευδάργυρο. Η παρουσία αυτών των βιταμινών και  των μετάλλων είναι πολύ σημαντική για τη σωστή πέψη και εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Προκαλεί κορεσμό και διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου.

Βατόμουρα

Αυτά τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, οι οποίες προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C  ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το πεπτικό μας σύστημα να καταπολεμά τα βλαβερά για την υγεία βακτήρια. Επίσης συνιστάται να τρώτε ολόκληρα τα βατόμουρα  και όχι τον χυμό τους.

Μουρουνέλαιο

Το μουρουνέλαιο αποτελεί πολύ καλή  πηγή βιταμίνης D και  βιταμίνης Α. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι απαραίτητες για την τροφοδότηση των κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα , ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την υγεία του πεπτικού συστήματος. Επίσης αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν έχετε αναστάτωση στο στομάχι και κοιλιακό άλγος.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.