3 ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ! - Psoma.gr
16632
post-template-default,single,single-post,postid-16632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

3 ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!

Μπορείτε να  επωφεληθείτε πραγματικά στο θέμα της αντιγήρανσης από αυτές τις 3 σούπερ τροφές εάν τις προσαρμόσετε στη διατροφή σας:

Φάτε μήλα για μακροζωία. Τα καλά πλυμένα μήλα περιέχουν σε αφθονία φυτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες. Τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. Γιατί; Οι πολυφαινόλες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν το DNA σας με τρόπους που επιταχύνουν τη γήρανση.

Φάτε ψάρια για την καταπολέμηση της άνοιας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το σολομό, από τη πέστροφα, και τις κονσέρβες τόνου βοηθάνε στη μείωση του κινδύνου για εκδήλωση άνοιας. Επειδή το 15% των ανθρώπων φέρουν το γονίδιο, που προκαλεί κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο και λόγω αυτού προκαλείται  η άνοια, είναι ένας καλός λόγος να τρώμε αυτά τα καλά λίπη κάθε μέρα. Βάλτε τα στη διατροφή σας 3 φορές την εβδομάδα για να ενισχύσετε τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Φάτε καρύδια πεκάν για καθαρές αρτηρίες. Αυτός ο νόστιμος καρπός είναι πλούσιος σε γ-τοκοφερόλη, ένας τύπος της βιταμίνης Ε που εμποδίζει τη κακή χοληστερόλη LDL να φράξει τις αρτηρίες σας δημιουργώντας αθηρωματικές πλάκες. Τα επίπεδα της LDL μειώθηκαν 33% μετά από τη κατανάλωση 85γρ πεκάν.  Θα πρέπει να προσέξετε μόνο τις θερμίδες στους ξηρούς καρπούς διότι είναι πολλές. Μπορούμε να πάρουμε τα οφέλη τους και από μια μικρή ποσότητα.