ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ.

Για να μπορέσετε να χάσετε περισσότερο βάρος η φόρμουλα είναι απλή, θα πρέπει να “καίτε” περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό το φαινόμενο όσο ακούγεται, είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, όπου θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ για να λειτουργήσει ο οργανισμός.

Για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί καλύτερα ο μεταβολισμός, ακολουθούν μικρές συμβουλές.

** Βάλτε περισσότερη πρωτεΐνη στο πιάτο σας!

Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες αλλά και να ενισχύσετε τους μύες σας με θρεπτικά συστατικά, βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης απο τις τροφές που καταναλώνετε.

Η ιδανική ποσότητα για ένα άτομο χωρίς κάποια πάθηση είναι 0,8 -1,2 γρ ανα κιλό σωματικού βάρους ημερησίως.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε λιπαρά, όπως είναι τα ψάρι ή το στήθος απο το κοτόπουλο και τα αυγά είναι ιδανικές πηγές πρωτείνης.

Επιπλέον η πρωτείνη προκαλεί πιο εύκολα κορεσμό, με αποτέλεσμα να μένετε χορτάτοι για περισσότερες ώρες.

2. Πιείτε παραπάνω νερό!!!

Για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο, το μυστικό είναι διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, μειώνεται και ο μεταβολικός ρυθμός.

Φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια ημερησίως, εαν όμως κάνετε άσκηση ή έχετε κάποια έντονη δραστηριότητα τότε θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα.

3. Καφείνη!

Οι λάτρεις του καφέ, μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση καφείνης σε ημερήσια δόση.

Σύμφωνα με μελέτες 1 φλιτζάνι καφέ το πρωί είναι ικανό να δώσει ένα σημαντικό ξεκίνημα στον μεταβολισμό σας για το υπόλοιπο της ημέρας .

Η καφείνη βοηθά στην οξείδωση των λιπαρών οξέων και αυξάνει την θερμογένεση , δηλαδή την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό λόγω των αντιοξειδωτικών( πολυφαινόλες) που περιέχει.

4. Καταναλώστε καυτερές τροφές!

Οι καυτερές τροφές περιέχουν καψαικίνη, αντιοξειδωτική ουσία η οποία δημιουργεί θερμογένεση στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες ενώ βρίσκεστε σε ηρεμία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με μελέτες έχει παρατηρηθεί οτι η κατανάλωση καυτερών τροφών αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό κατά 50 θερμίδες την ημέρα.

Επομένως χρησιμοποιήστε μπαχαρικά καυτερά και καυτερές πιπεριές στα φαγητά σας και επωφεληθείτε όχι μόνο της γεύσης τους αλλά και των ιδιοτήτων τους.

5. Πιείτε πράσινο τσάι!

Οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι σας βοηθούν να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Σύμφωνα με έρευνες 2-4 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα διατηρεί ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό για κάποιες ώρες έπειτα απο την κατανάλωση τους.

Επιπλέον σας δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού αν καταναλωθεί αμέσως μετά απο ένα γεύμα.

6. Καταναλώστε γαλακτοκομικά προιόντα!

Επαναφέρετε το γιαούρτι και το τυρί στην καθημερινότητά σας.

Σύμφωνα με έρευνα άτομα που κατανάλωναν ημερησίως 3 με 4 φορές την ημέρα κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν , έχασαν 70% περισσότερο λίπος απο τα άτομα που απέφευγαν τα γαλακτοκομικά.

Αυτό οφείλεται στο ασβέστιο που περιέχουν και στα αμινοξέα όπως είναι η λευκίνη η οποία θεωρείται ότι συμβάλει στη μείωση του λίπους, με αποτέλεσμα να διατηρείται η μυική μάζα και να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

7. Μικρά συχνά γεύματα!

Αν και είναι μια φράση κοινότυπη , ωστόσο έχει επιστημονική εξήγηση γιατί τα μικρά και συχνά γεύματα επιδρούν θετικά στον μεταβολισμό.

Τα μικρά υγιεινά σνακ σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια στον οργανισμό, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας .

8. Η σημασία του πρωινού γεύματος!

Είναι σημαντικό να καταναλωθεί κάποιο γεύμα , έστω και κάτι μικρό μέσα στις πρώτες 2 ώρες εφόσον έχετε ξυπνήσει .

Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται ότι τα άτομα που έτρωγαν πρωινό μεταβόλιζαν καλύτερα καθ όλη την διάρκεια της ημέρας σε σχέση με τα άτομα που δεν έτρωγαν τίποτα.

9,. Κοιμηθείτε καλά!

Η έλλειψη ύπνου σας μειώνει την ένέργεια της επόμενης μέρας .

Επιπλέον αν δεν κοιμηθείτε καλά εκκρίνεται η γκρελίνη, η ορμόνη της πείνας.

10. Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας!

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να είναι συνεχώς σε εκγρήγορση κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Για παράδειγμα χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσερ ή αφήστε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά , ώστε να περπατήστε περισσότερο, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κινήστε και όταν κάνετε οποιαδήποτε εργασία.

Στο πολυιατρείο Dr.Psoma Wellness πραγματοποιούνται ειδικές εξετάσεις και θεραπείες για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *