SUPERFOODS – ΟΙ 10 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ (ΜΕΡΟΣ Α)

Όλοι γνωρίζουμε την φράση , «Είμαστε ότι τρώμε» κάτι που αντανακλάται στα μαλλιά στα νύχια και στο δέρμα.
Τα παρακάτω τρόφιμα συγκαταλέγονται στα 10 πιο ισχυρά τρόφιμα αντιγήρανσης.

Βρώμη – Για τις άσπρες κηλίδες που εμφανίζονται στα νύχια
Οι άσπρες κηλίδες προμηνύουν ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης Ε. Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας βρώμη, καταναλώνοντας την για πρωινό με γάλα , σαν porridge. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην καλή υγεία των νυχιών σας ,διατηρώντας τα δυνατά και υγιή. Επίσης η βρώμη περιέχει σίδηρο δημιουργώντας προστασία στα νύχια που είναι λεπτά και σπάνε εύκολα.

Θαλασσινά – Για το λιπαρό δέρμα.
Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ενώ δεν έχουν πολύ λίπος. Περιέχουν υψηλά ποσοστά σε ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία συντελούν σε πρόληψη ασθενειών, όπως καρδιαγγειακά και φλεγμονές. Επίσης αποτελούν πολύ καλή πηγή μετάλλων, συμπεριλαμβάνομένων του σελήνιου και του ψευδάργυρου, τα οποία λειτουργούν αντιοξειδωτικά. Εάν έχετε πολύ λιπαρό ή ξηρό δέρμα ή κάνετε ρυτίδες σε ορισμένα σημεία τότε αυτό μπορεί αν οφείλεται σε έλλειψη ψευδαργύρου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπλαση και την ανανέωση του δέρματος.

Γιαούρτι – Για τα σκασμένα χείλια
Αν υποφέρετε από ξηρά και σκασμένα χείλια, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αυτό μπορεί να οφείλεται σε μειωμένα ποσοτά ριβοφλαβίνης ή αλλιώς βιταμίνη Β2. Καταναλώνοντας ένα γιαούρτι ημερησίως σας βοηθά να παρέχετε στον οργανισμό σας τα προβιοτικά που ειναι απαραίτητα.

Καρύδια – Για πλούσιο χρώμα στα μαλλιά.
Εάν το χρώμα τον μαλλιών σας είναι θαμπό και ξεθωριασμένο, εντάξτε μερικά καρύδια στην διατροφή σας. Τα καρυδια περιέχουν χαλκό , οποίος είναι απαραιτητος για την παραγωγή μελάνίνης. Η μελανίνη ενισχύει το χρώμα στα μαλλιά και τα βοηθά να παραμείνουν λαμπερά. . Επίσης τα καρύδια βοηθούν στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας.

Γαρίδες – Για απαλό και λαμπερό δέρμα.
Οι γαρίδες αποτελούν ιδανική τροφή για όσους το δέρμα τους έχει χάσει την απαλότητα και την λάμψη του. Περιέχουν χαλκό ο οποίος είναι απαραίτητος για την διατήρηση του κολαγόνου και της ελαστικότητας του δέρματος.

Την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλύψω 5 ακόμα τροφές- συμμάχους στην ομορφιά και την αντιγήρανση.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *