ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Aπό τις πιο σημαντικές οδηγίες για την παραλία είναι να έχετε κάποια σνακ μαζί σας, για να μην μείνετε νηστικές. Θα πρέπει να προσέξετε όμως να είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ που θα λειτουργήσει ως ένα ενδιάμεσο γεύμα που θα προσφέρει ενέργεια και θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.Τι χρειάζεται λοιπόν να ξέρουμε για τα υγιεινά σνακ στην παραλία;

Νερό
Πίνετε πολύ νερό όσο είστε στον ήλιο και στη θάλασσα. Τα 8-10 ποτήρια πρέπει να είναι η βάση και από εκεί ξεκινάμε να προσθέτουμε! Ειδικά τώρα με την εφίδρωση, ο οργανισμός απαιτεί περισσότερο νερό, πόσο μάλλον αν κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Εκτός από το νερό, ενυδατώστε τον οργανισμό σας με στικ λαχανικών όπως αγγουράκια, σέλερι και καρότο ή προσθέστε τα στο σπιτικό σάντουιτς μαζί με ντομάτα που επίσης ενυδατώνει.

Ένα μεγάλο “όχι” στο αλκοόλ
Αλκοόλ + ήλιος + θάλασσα είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Πέρα από τις κενές θερμίδες, πέρα από την καταστολή της αυτοσυγκράτησής σας, είναι πολύ επικίνδυνο να μπείτε στη θάλασσα έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Ακόμη και αν το καταναλώσετε, να είστε πάντα με γεμάτο στομάχι.Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος αφυδάτωσης ,ζάλης και αντιδραστικής υπογλυκαιμίας.

Το ιδανικό σνακ για την παραλία

– Είναι ελαφρύ σε συστατικά και θερμίδες.
– Δεν αλλοιώνεται εύκολα από τη ζέστη.
– Μεταφέρεται εύκολα χωρίς να λερώνει.
– Τρώγεται με το χέρι.
– Δεν σας βαραίνει γιατί σίγουρα θα θελήσετε να μπείτε ξανά στη θάλασσα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *