Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Ένα καυτερό πιάτο μας κάνει πιο αδύνατους;
Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, υπήρχαν 2 ομάδες ανθρώπων. Και οι δύο ομάδες κατανάλωναν ίδιες σε μέγεθος ποσότητες αλλά διαφορετικών θερμίδων η καθεμία.
Η μία ομάδα κατανάλωνε 650 θερμίδες, ενώ η δεύτερη 395 θερμίδες καθώς το γεύμα ήταν μειωμένο σε λιπαρά. Το φαγητό της ομάδας με τις λιγότερες θερμίδες μαγειρεύονταν με μυρωδικά και μπαχαρικά συμπεριλαμβανομένων κρεμμύδι, ρίγανη και πάπρικα . Το αποτέλεσμα ήταν πως η ομάδα με τα μειωμένα λιπαρά αλλά με μπαχαρικά δεν αντιλήφθηκε την έλλειψη λίπους από το φαγητό χάρη στα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να περιορίζεστε τρώγοντας μόνο ψητό στεγνό κοτόπουλο ή σκέτο βραστό μπρόκολο. Συνδυάστε το φαγητό της επιλογής με τα παρακάτω μπαχαρικά για περισσότερη γεύση αλλά και για περισσότερο χάσιμο βάρους.
1. Κανέλλα:  Γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητές της στη μείωση του σακχάρου του αίματος , η κανέλλα δεν προσδίδει μόνο τη γλυκιά γεύση στο ρυζόγαλο και στο γάλα με την βρώμη, ταιριάζει εξίσου στα αλμυρά πιάτα. Μπορείτε να προσθέσετε ½ κουταλάκι του γλυκού στο στιφάδο, στο κοτόπουλο, στο ρύζι και τις ντομάτες.
2. Πιπέρι:  Ρίξτε ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέσα σε dip από φασόλια, γουακαμόλε και πουρέ από κουνουπίδι.
3. Σκόρδο:  Βάλτε 4 σκελίδες σκόρδο σε λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο , και διάφορα άλλα πράσινα λαχανικά.

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *