ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΑ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δίαιτα; Ας το παραδεχτούμε. Όλοι έχουμε κάνει… Όχι μία αλλά πολλές!

Το αποφασίσαμε, το κάναμε και χάσαμε μερικά κιλά. Σταματήσαμε τη δίαιτα, επιστρέψαμε στις παλιές διατροφικές μας συνήθειες και… πήραμε όσα χάσαμε, και ίσως και περισσότερα (το 99% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτες, και ιδιαίτερα στερητικές, ξαναπαίρνουν τα ίδια κιλά και, μερικοί ακόμα και περισσότερα).

ΓΙΟ-ΓΙΟ! Πάνω τα κιλά-κάτω τα κιλά. Ξεφούσκωμα-φούσκωμα. Λίγη χαρά στην αρχή, πολλή απογοήτευση στο τέλος. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας! Δε μπορείτε για μια ζωή να κάνετε δίαιτα. Δε μπορείτε να βασίζεστε στα «μη», τα «όχι» και τα «απαγορεύεται», αλλά μπορείτε (για μια ζωή!) να βασιστείτε στο μέτρο, τη συνέπεια και τον έλεγχο που δεν καταπιέζει τη ζωή σας. Αντιθέτως, την κάνει καλύτερη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ! Ούτε εγώ είμαι ο μάγος που θα σας περιγράψει σούπερ δίαιτες, αλάνθαστους κανόνες επιτυχίας ή μυστικά αδυνατίσματος που «μόνο εγώ γνωρίζω». Δεν υπάρχουν! Και αν υπάρχουν, δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους! Ο καθένας σας έχει τους δικούς του ρυθμούς, την ατομική του βιοχημεία και τον προσωπικό του τρόπο ζωής, που είτε δε θέλει είτε δε μπορεί να αλλάξει. Θα είμαι συνεχώς δίπλα σας, για να ανακαλύψουμε μαζί τις ιδιαιτερότητές σας και να προσαρμόσουμε τη σωστή διατροφή σε αυτές, διαφυλάσσοντας πάντα την υγεία σας. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτέλεσμα που θα διαρκέσει.

ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ! Η γοητεία του ανθρώπινου κορμιού βρίσκεται στη μοναδικότητά του. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε θέλουμε να γίνουμε. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από εικόνες μοντέλων, από «τέλεια σώματα», από πρότυπα, από πίνακες ιδανικού βάρους. Και ποιος το καθορίζει αυτό; Δεν υπάρχει ιδανικό βάρος. Υπάρχει, όμως, υγιές βάρος που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και να επιδιώκετε να γίνετε σαν αυτούς.

Αν θέλετε ένα μέτρο σύγκρισης και αναφοράς, συγκρίνετε το σώμα σας μόνο με την προηγούμενη εικόνα του. Θέλετε να είστε ο εαυτός σας, ελαφρύτεροι. Το μήνυμα που παίρνουμε από παντού, είναι ένα: «Αν μπορέσεις να χάσεις κιλά, θα νιώσεις καλά, θα αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα αγαπηθείς περισσότερο και θα επιτύχεις στη ζωή σου». Δηλαδή; Όσοι δεν έχουμε ιδανικό σώμα είμαστε αποτυχημένοι; Μόλις αδυνατίσουμε θα γίνουμε επιτυχημένοι και θα αλλάξει η ψυχολογία μας; Μα αυτό μπορούμε να το κάνουμε και τώρα. Δε χρειάζεται να περιμένουμε τη μεγάλη αλλαγή, ούτε να καταφύγουμε στα χειρουργεία. Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από μέσα μας και όχι από έξω μας.

Αναθεωρήστε!

Σκεφτείτε θετικά, πιστέψτε στον εαυτό σας και πείστε τον ότι μπορείτε. Άλλωστε, αυτοί που το πέτυχαν δεν είναι καλύτεροι από εσάς.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αγαπήστε τον!

Αποδοχή όμως δε σημαίνει αδράνεια, ήττα χωρίς μάχη ή μίζερη αντιμετώπιση του τύπου: «Τι να κάνω, έτσι με έπλασε ο θεός» ή «Είναι το σκαρί μου». Αποδοχή σημαίνει επίγνωση της κατάστασης και σωστή αντιμετώπιση. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε με φυσικά μέσα, χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία μας, χωρίς να γίνεται αυτοσκοπός μας και χωρίς άγχος.

Η λύση για μόνιμο αδυνάτισμα είναι: Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Αλλάξτε τρόπο προσέγγισης! Αντί για μια ακόμη αυστηρή δίαιτα, θα κάνετε «διατροφή» και θα αρχίσετε να τρώτε σωστότερα. Η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς απαιτεί προσπάθεια και χρόνο, αλλά έχει σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα. Αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε για το φαγητό, θα χάσετε βάρος και θα εμποδίσετε τα χαμένα σας κιλά να επιστρέψουν.

Μην τρέφετε αυταπάτες!

Σε καμία περίπτωση δε θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα πείτε ξαφνικά: «Αλλάζω τη διατροφική μου συμπεριφορά και χάνω κιλά». Αρκεί να διαθέσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας (το έχει ανάγκη και το αξίζει!) και να προσηλωθείτε στο στόχο σας. Ημέρα με την ημέρα θα βλέπετε το σώμα σας να λεπταίνει, χωρίς να χάνετε το ηθικό σας ή τις δυνάμεις σας.

Να θυμάστε, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Είμαι δίπλα σας, για να λύσω τις απορίες σας, να σας στηρίξω στην προσπάθειά σας και όχι για να σας κρίνω. Θα σας βοηθήσω βήμα προς βήμα, για να αποκτήσετε τις απαραίτητες δυνάμεις, την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι πραγματικά το μπορείτε. Φυσικά, ό,τι καταφέρετε θα το καταφέρετε επειδή εσείς το θελήσατε, επειδή εσείς τολμήσατε, επειδή εσείς προσπαθήσατε και ακολουθήσατε με πειθαρχία το πρόγραμμα και όχι επειδή κούνησα εγώ το μαγικό ραβδί.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *