ΜΟΥ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ

Κρυμμένο στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας, ακριβώς κάτω από τα πλευρά σας, ζυγίζει μόλις 4 pounds. Αλλά είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό όργανο στο σώμα σας.
Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε μέρα το συκώτι σας εκτελεί περισσότερα από 500 σωματικές λειτουργίες και  χημικές αντιδράσεις που σας κρατάνε ζωντανό.

Όταν το συκώτι σας είναι σε άριστη κατάσταση, έχει ως αποτέλεσμα:
Φιλτράρει  βλαβερές τοξίνες και  ουσίες από το αίμα σας. Το συκώτι σας καθαρίζει σχεδόν 100 λίτρα αίματος ανά ημέρα και επιτρέπει ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες  να φτάσουν στα κύτταρά σας.
Παράγει περισσότερες από 13.000 χημικές ουσίες και ορμόνες. Αυτές περιλαμβάνουν τη χοληστερόλη, την τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Το συκώτι σας διαχειρίζεται επίσης πάνω από 50.000 ένζυμα που βοηθούν να κρατήσετε το σώμα σας ισχυρό.
Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα σας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή επικίνδυνων και υψηλών ποσοστών του σακχάρου και στην αποφυγή υπογλυκαιμίας.
Εκεί αποθηκεύονται απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα – όπως οι βιταμίνες Α, D, K και Β12 – οι οποίες βοηθούν να κρατήσετε δυνατά οστά.
Παράγει χολή. Αυτό είναι σημαντικό διότι η χολή βοηθά να απομακρύνει τα απόβλητα και διασπά τα λίπη στο λεπτό έντερο κατά την πέψη.
Το συκώτι σας λειτουργεί παραπάνω από ότι ήταν σχεδιασμένο σε έναν κόσμο γεμάτο από τις τοξίνες.
Στην πραγματικότητα, δύσκολα μπορεί να συμβαδίσει με όλες τις χημικές ουσίες και άλλες ουσίες που προσβάλλουν το σώμα σας κάθε μέρα. Με πάροδο του χρόνου, το συκώτι σας καταπονείται. Δεν θα  μπορεί να διασπάσει τα λίπη που τρώτε τόσο αποτελεσματικά όσο θα μπορούσε. Και θα αποτοξινώνει το σώμα σας πολύ λιγότερο.
Γι ‘αυτό, προκειμένου  το συκώτι σας να σας φροντίζει, θα πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω …
Στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας δεν ανησυχούσαν πολύ για τις τοξίνες. Ο αέρας και το νερό τους ήταν καθαρό. Τα φαγητά τους ήταν μη επεξεργασμένα. Και φυσικά δεν υπήρχαν τα βιομηχανικά χημικά προϊόντα.

Αλλά στον σύγχρονο κόσμο μας περιτριγυριζόμαστε από τοξικά στοιχεία, όπως:

  • Κοινές οικιακές χημικές ουσίες
  • Φυτοφάρμακα
  • Η ρύπανση του περιβάλλοντος
  • Συνταγογραφούμενα φάρμακα
  • Τα πρόσθετα των τροφίμων
  • Χλωρίωση νερού

Είναι αξιοσημείωτη  μια μελέτη από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) οπού βρέθηκαν 148 τοξικές ουσίες στα ούρα και στο αίμα 2.400 ανδρών  και γυναικών.

Μια άλλη μελέτη από το CDC’s National Center for Health Statistics (NCHS) αποκάλυψε ότι σχεδόν το 40 τοις εκατό όλων των Αμερικανών έχουν τοξικά επίπεδα μολύβδου στα σώματά τους.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δυστυχώς όταν φτάνετε στη μέση ηλικία το συκώτι σας δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ήταν παλιά. Όταν μεγαλώνουμε, το συκώτι μας παράγει μόνο ένα μέρος της χολής. Το  σώμα μας όμως το χρειάζεται για να διώξει τα απόβλητα. Στη συνέχεια, δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει έναν άλλο τρόπο για να απαλλαγούμε από τα απόβλητα.

Όταν συμβαίνει αυτό, το ήπαρ σας δημιουργεί μπάλες του λίπους που τις δημιουργεί το ήπαρ το  ίδιο. Τα λίπη αυτά απελευθερώνονται στο αίμα με τη μορφή τριγλυκεριδίων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Το συκώτι σας επίσης, μεταφέρει αυτές τις τοξίνες και σε άλλες περιοχές του σώματός σας. Και αυτό που συμβαίνει είναι μια συστηματική δηλητηρίαση του σώματός σας που μπορεί να οδηγήσει σε όλα τα είδη των προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων χρόνια κόπωση, υψηλή πίεση του αίματος, τις αλλεργίες και πόνο στις αρθρώσεις.

Προφυλάξτε το με τους παρακάτω τρόπους
1)Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ
2)Τρώτε οργανικά τρόφιμα
3)Πίνετε νερό φίλτρου
4)Πάρτε συμπλήρωμα γάλα γαιδουράγκαθου με καθοδήγηση ιατρού

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.