ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ

«Γηρατειά», μια περίοδος της ζωής που όλοι την φοβούνται και την αντιμετωπίζουν με δέος. Σε ερώτηση σε ακροατήριο (πριν από 15 χρόνια)  ποιος θα ήθελε να ζήσει μέχρι τα 500, το 80% απάντησε ναι!
Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει και η επιστήμη της ιατρικής έχει αναδιαμορφωθεί και έχει μετατοπίσει τους στόχους της.
Είναι σημαντικό να οργανωθεί ένα σύστημα υγείας «πρόληψη των ασθενειών», παρά να συνεχίσει να υφίσταται μόνο ένα «σύστημα νόσου». Δηλαδή είναι πιο σημαντικό να προλάβουμε μια ασθένεια.
Η σιωπηρή αυτή επανάσταση, έχει ξεκινήσει πριν απο δύο τουλάχιστον αιώνες, απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει και δεν έχουμε αντιληφθεί «ότι τα γηρατειά δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε». Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!
Το 1976 ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 25 χρόνια, το 1986 διπλασιάστηκε στα 48, το 1996 στα 80 και οι προσδοκίες φτάνουν τα 120 χρόνια το 2040.
Οι τρεις κύριες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ:

  • Το 1896 ήταν η γρίπη, η διάρροια και η πνευμονία
  • Το 1996 η καρδιοπάθεια, ο καρκίνο και το εγκεφαλικό
  • Το 2040 η αυτοκτονία, η ανθρωποκτονία και τα αεροπορικά δυστυχήματα.Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι Αντιγήρανση δεν σημαίνει μόνο όμορφο δέρμα και ο σκοπός δεν είναι να παρατείνουμε τη ζωή για να ζήσουμε περισσότερο χρόνο σαν «γέροι». Αντιθέτως, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τα υγιή και ποιοτικά χρόνια ζωής και να επιβραδύνουμε ακόμα και ίσως να αναστρέψουμε τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση. Αυτές είναι η καρδιοπάθεια, προβλήματα του κυκλοφοριακού, εγκεφαλικό, απώλεια μνήμης, Alzheimer, αρθρίτιδα, κόπωση και καρκίνος.
    Ποιος δεν θα ήθελε στα 75 του χρόνια να βρίσκεται στη ίδια φυσική κατάσταση και ζωτικότητα με αυτή που είχε στα 45 του χρόνια;
    Εκεί στοχεύουν τα προγράμματα αντιγήρανσης τα οποία βασίζονται σε :
  • Ειδικές εξετάσεις
  • Χορήγηση βιταμινών και συμπληρωμάτων
  • Αναπλήρωση ορμονών
  • Σωστή άσκηση
  • Εσωτερική ηρεμία

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *