ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΝΤΕΡΟ

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι το έντερο είναι το δεύτερο σε έκταση μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος μετά το δέρμα. Επίσης αποτελεί από τα βασικότερα όργανα του ανοσοποιητικού και ονομάζεται και «δεύτερος εγκέφαλος» γιατί εκεί παράγεται σεροτονίνη «η ορμόνη της ευτυχίας».

Άρα είναι πολύ βασικό να το διατηρούμε «καθαρό». Όταν είναι κενό ζυγίζει 1 κιλό και 814 γραμμάρια και μπορεί να περιέχει 8 γεύματα. Όταν αρχίσετε την αποτοξίνωση, θα δείτε να χάνετε κιλά γιατί ο μεταβολισμός ενεργοποιείται.

Βασικό είναι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες οι όποιες αφενός προκαλούν κορεσμό αλλά βοηθούν και το πεπτικό σύστημα να αποτοξινωθεί.

Σε ένα «καθαρό έντερο» απορροφώνται καλύτερα οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά επίσης δεν υπάρχει δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, αύξηση βάρους και γεμίζει τοξίνες το σώμα με αποτέλεσμα ένα θαμπό και κουρασμένο δέρμα.

Σε ένα « άρρωστο έντερο» επίσης οδηγεί και η κατανάλωση «όξινων τροφίμων», οι όποιες λειτουργούν φλεγμονωδώς. Το όξινο περιβάλλον καθιστά το σώμα ευάλωτο σε οστεοπόρωση, προβλήματα θυρεοειδούς νεφρολιθίαση ακόμη και καρκίνο. Επίσης φθείρεται η οστική και η μυϊκή μάζα , προκαλώντας προβλήματα γήρανσης. Όλες οι τοξίνες στο σώμα « καθαρίζοντα騻 από το συκώτι και το έντερο. Αν δεν αποβληθούν όπως πρέπει, δημιουργούνται προβλήματα όπως πολύποδες και κύστεις στο έντερο.

Όταν το έντερο είναι υγιές, απορροφώνται όλες οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ευεξία, βελτίωση της διαύγειας και της πνευματικής συγκέντρωσης, ακόμη και βελτίωση της γονιμότητας.

Οι τροφές που βοηθούν είναι οι εξής:

1. Ίνες οι οποίες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.
2. Σκούρα πράσινα όπως σέλερι, αρακάς, σπανάκι, σπαράγγια, φύκια, είναι πλούσια σε χλωροφύλλη η οποία προσκολλάται στο εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου και λειτουργεί αντιβακτηριδιακά.

3. Το σκόρδο έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

4. Τα φρούτα και ειδικά τα μήλα με την φλούδα «καθαρίζουν» το έντερο, λόγω της πηκτίνης.

5. Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί ενεργοποιεί το συκώτι και το έντερο.

6. Λιναρόσπορος και σπόροι chia πλούσιοι σε φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στην πέψη και στην δυσκοιλιότητα.

7. Ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , βιταμίνες και μέταλλα και ενεργοποιούν το έντερο.

8. Φακές και γενικά τα όσπρια , περιέχουν φυτικές ίνες, Β βιταμίνες, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο

9. Πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά «καθαρίζει» το έντερο, βελτιώνει την μνήμη και αυξάνει τον μεταβολισμό.

10. Αβοκάντο πλούσιο σε «καλό» λίπος εμποδίζει τις τοξίνες να προσκολληθούν στο εντερικό τοίχωμα.

11. Νερό μην ξεχνάτε το νερό!!!! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι 8-10 ποτήρια είναι απαραίτητα για ένα υγιές έντερο.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *