ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το κατεξοχήν λαχανικό του καλοκαιριού. Καταναλώστε όσα περισσότερα μπορείτε. Τα αγγούρια λόγω της υψηλής σύστασής τους σε νερό βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και στην ενυδάτωση του δέρματος. Τα οφέλη που μπορείτε να αποκτήσετε με την κατανάλωση αγγουριών είναι πολλά, ωστόσο παρακάτω αναφέρονται τα πιο σημαντικά.1. Ενυδατώνει το σώμα και αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό

Το αγγούρι αποτελείται από 95% σε νερό. Αυτό το λαχανικό περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά.  Μπορείτε να το καταναλώνετε ακόμα και με την φλούδα , αρκεί να είστε σίγουροι οτι δεν τα ψεκάζουν με φυτοφάρμακα. Η φλούδα του αγγουριού είναι πλούσια σε βιταμίνη C και καλύπτει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
2. Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και βοηθά στην απώλεια βάρους

Ημερήσια κατανάλωση του αγγουριού μπορεί να θεωρηθεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός καλύτερου σώματος. Συνιστάται σε όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν το υπερβολικό σωματικό βάρος, διότι περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού και διαιτητικές ίνες που απομακρύνουν από το σώμα τις τοξίνες.
3. Πλούσια πηγή βιταμίνης Β

Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Β. Επωφεληθείτε από τα οφέλη της κατανάλωσης του και εμπλουτίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Β.
4. Σταματά την κακή αναπνοή
Αν έχετε δύσοσμη αναπνοή τότε καταναλώσετε αγγουράκια. Κρατήστε ένα κομμάτι αγγούρι στο στόμα σας για 30 δευτερόλεπτα, θα βοηθήσει στην καταστροφή των βακτηρίων που προκαλούν την κακή αναπνοή.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *