ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ

Οι λεπτομέρειες για να χάσετε κιλά
1. Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα μαζί με το σύντροφό σας.Μην αποθαρρύνεστε. Οι άντρες όμως χάνουν σαφώς πιο εύκολα, λόγω του ανεπτυγμένου μυϊκού συστήματος. Οπότε μη συγκρίνεστε μαζί τους.
2. Μυϊκή ενδυνάμωση. Μεγαλώσαμε ακούγοντας για αερόβια  άσκηση και απώλεια βάρους. Το ξέρατε όμως ότι  μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη? Οι ποσότητες που θα καταναλώσετε μετά μπορεί να σας αυξήσουν το βάρος.
3. Μικρά διαλείμματα άσκησης. Εργασία, σπίτι, παιδιά, η σύγχρονη γυναίκα πια δεν έχει το χρόνο για να πάει στο γυμναστήριο. Βρέθηκε ότι και δέκα λεπτά άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενεργοποιούν το μεταβολισμό.
4. Όχι προϊόντα light.
Απλά περιορίστε τις μερίδες.
5. Σταματήστε τις λιγούρες. Η συναισθηματική πείνα συνήθως αναφέρεται στις γυναίκες. Αναπληρώνουν τα κενά με φαγητό. Αντισταθείτε! Η λιγούρα, οργανικά, διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Απασχολείτε με κάτι άλλο εκείνη την ώρα για να το ξεπεράσετε. ,
6. Καλός ύπνος. 70% των γυναικών κοιμούνται < 8 ώρες. Αυτό δεν προκαλεί μόνο κόπωση. Αναστατώνει τις ορμόνες της όρεξης (γκρελίνη) και σας πεινάει. Καθιερώστε ένα βασικό ωράριο και πειθαρχήστε. Βγάλτε επίσης την τηλεόραση από το δωμάτιο.
7. Λιγότερο άγχος. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό πια, να έχουν περισσότερο άγχος από τους άντρες, προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε σπίτι, δουλειά και κοινωνικές υποχρεώσεις. Το λίγο άγχος είναι φυσιολογικό. Όταν όμως ξεπερνάει τα όρια, υπερεκκρίνεται κορτιζόλη, η οποία αυξάνει την όρεξη, ειδικά για λιπαρές και γλυκές τροφές και επιπλέον αποθηκεύει κοιλιακό λίπος. Αντιμετωπίστε το με 10 λεπτά σωστής αναπνοής ή άσκησης.
8. Το σωστό ντύσιμο. Γνωρίζατε ότι το ντύσιμο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους? Καθώς χάνετε κιλά, βάλτε πιο στενά ρούχα και ζώνη, ειδικά όταν πάτε να φάτε έξω. Αποτελεί μια μέθοδο αυτοπεριορισμού.
9. Μην πάτε supermarket όταν πεινάτε. Αν πάτε να ψωνίσετε με το στομάχι άδειο, το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε σε όλες τις λάθος επιλογές (chips, γλυκά). Το ιδανικό είναι να πάτε για ψώνια μετά από ένα γεύμα και έχοντας μια λίστα στα χέρια.
10. Εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 41% κατηγορούν την απώλεια χρόνου για τις κακές διατροφικές συνήθειες. Απλά θέλει οργάνωση. Εκμεταλλευτείτε το ΣΚ για να προετοιμάσετε γεύματα και βάλτε τα στην κατάψυξη.
11. Τρώτε συχνότερα στο σπίτι. Πάρτε μαθήματα μαγειρικής. Θα ενθουσιαστείτε με τα gourmet πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι, τα οποία είναι και υγιεινά. Το φαγητό έξω συνήθως επιβαρύνει. Μία απλή σαλάτα με μία βαριά σως ή ένα κρέας στη σχάρα που έχει μαριναριστεί σε λίπος και αλκοόλ, μόνο υγιεινά δεν είναι.
12. Σχεδιάστε τα γεύματα σας. Το 40% των ανθρώπων που το έκαναν, όχι μόνο έχασαν βάρος αλλά το διατήρησαν. Το πιο σημαντικό σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, δεν είναι τα κιλά που χάνουμε αλλά η αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς. Αυτό θα μας οδηγήσει στη μονιμοποίηση του αποτελέσματος.
13. Όχι πια δίαιτες μόδας. Σταματήστε την εμμονή με το αδυνάτισμα και τις δίαιτες μόδας. Η δίαιτα της λαχανόσουπας, του grapefruit, του ανανά. Με τη βοήθεια ενός ειδικού, φτιάξτε ένα πρόγραμμα διατροφής πάνω στις ανάγκες σας. Και όταν λέμε ανάγκες εννοώ ανάγκες αιματολογικές (αναιμία κτλ), ψυχολογικές ανάγκες και ωραρίου.
14. Μην παραλείπετε γεύματα. Όσο μένετε νηστικοί, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να αυξήσετε τα κιλά σας.
15. Φάτε λιγότερο. Συνήθως οι μερίδες μας είναι ίδιες με του συζύγου – συντρόφου μας. Λάθος!!! Οι άντρες μπορούν να τρώνε σχεδόν διπλάσιες μερίδες απ’ ότι εμάς, και εδώ προνομιούχοι. Ο μεταβολισμός τους είναι πιο αυξημένος λόγω της μεγάλης μυϊκής μάζας τους. Ο μυς είναι ενεργό μεταβολικό όργανο και άρα “καίει”  περισσότερες θερμίδες.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *