ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ Η’ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Δεν χρειάζεται να είστε επιστήμονες για να καταλάβετε ότι υπάρχει πια ένα είδος προληπτικής ιατρικής που στοχεύει στην «αντιγήρανση» ή καλύτερα στην πρόληψη της γήρανσης.
Το σημαντικό όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο σκοπός της ιατρικής αντι-γήρανσης, δεν είναι να παρατείνει τη ζωή για να ζήσετε περισσότερο χρόνο σαν γέροι, αλλά να επιβραδύνει την έναρξη της διαδικασίας γήρανσης και να δώσει σε όλους περισσότερα υγιή χρόνια. Η αντιγήρανση  αποβλέπει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών φθοράς, δηλαδή Alzheimer, καρδιοπάθεια, διαβήτης, οστεοπόρωση, αυτοάνοσα, Parkinson .

Ποιος δεν θα επιθυμούσε στα 75 του να έχει την ίδια ενεργητικότητα με αυτή που είχε στα 45 του;
Οι θεωρίες της γήρανσης που ισχυρίζεται ο Aubrey de Grey έχουν λογική βάση. Μιλάει για άχρηστα τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού που συσσωρεύονται σιγά –σιγά  και καταστρέφουν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου, τα μιτοχόνδρια.
Από τις βασικές θεωρίες γήρανσης επίσης είναι η θεωρία των ελεύθερων ριζών – η οξείδωση , το σκούριασμα των κυττάρων.
Αν το απλοποιήσουμε αυτό, δηλαδή ότι τρώμε, πίνουμε, αναπνέουμε,  αθροίζεται στον οργανισμό μας και μας φθείρει.
Επίσης αναμφισβήτητα η παχυσαρκία οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και ο περιορισμός θερμίδων παρατείνει την ζωή.
Όσον αφορά για θεραπείες γονιδιακές και τα βλαστοκύτταρα, θεωρώ ότι θέλει ακόμη πολύ έρευνα  και μελέτες σε ανθρώπους για να τεκμηριωθούν, όπως και να διαχωριστούν τα ηθικά ζητήματα.
Προς το παρόν η αντιγήρανση ξεκινάει από εσάς με τη υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής, άσκησης και ηρεμία ψυχής. Σε συνεργασία με έναν ειδικευόμενο ιατρό, ο οποίος μετά από ειδικές αλλά και απλές εξετάσεις θα σας προτείνει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής και συμπληρωμάτων.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *