ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KLIK.GR

Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς που ζούσαμε, πιθανά να είχαμε αξιολογήσει λάθος τι πραγματικά έχουμε ανάγκη.

 

Καθώς η κύρια έννοια μας αυτήν την εποχή είναι ο κορωνοιός, βρήκαμε ενδιαφέρον να ζητήσουμε από διάφορα πρόσωπα που έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν στο klik, να μας μιλήσουν για τη νέα πραγματικότητα… Σε αυτή τη νέα στήλη – #Μένουμε_σπίτι  φιλοξενείται η εξαιρετική ιατρός – βιοπαθολόγος, κα Μαρία Ψωμά.

Πώς έχει αλλάξει η ζωή σας αυτές τις μέρες της καραντίνας & του κορωνοιού;

Η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ αν και προσπαθώ να διατηρήσω μια καθημερινότητα. Σηκώνομαι την ίδια ώρα γιατί ξεκινάω κανονικά συνεδρίες Skype και τηλεφωνικά από το πρωί . Τον ελεύθερο χρόνο μου τον έχω αφιερώσει στη συγγραφή άρθρων  και την προετοιμασία ομιλιών που έχουν αναβληθεί για το φθινόπωρο. Παράλληλα ολοκλήρωσα ένα βιβλίο που ήθελα καιρό να γράψω. Προσπαθώ να διατηρώ έτσι την ζωντάνια μου και το κέφι μου. Επίσης επειδή δεν μπορώ να πάω γυμναστήριο φροντίζω όλες οι απαραίτητες μετακινήσεις μου να είναι με τα πόδια .Είμαι τυχερή γιατί η δουλειά μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου .

Τί είναι αυτό που σας έχει λείψει περισσότερο από την προηγούμενη ζωή σας;

Μου έχουν λείψει πάρα πολύ οι γονείς μου, οι οποίοι μένουν στην επαρχία και δεν μπορώ να τους προσεγγίσω .Το ίδιο και το σκυλάκι μου που μένει μαζί τους. Οι φίλοι μου και οι βόλτες μαζί τους .Τα πιο απλά πράγματα ,όπως μια αγκαλιά τους και τα χαζολογήματα μας. Επίσης τα ταξίδια που μου έδιναν ανάσα από την κούραση της καθημερινότητας .

 Τί προτροπή θα θέλατε να κάνετε στο κοινό για τις μέρες που θα ακολουθήσουν;

 Θέλω να τους πω να μην το βάζουν κάτω .Είναι σίγουρα μια δοκιμασία για όλους μας. Όμως να σκεφτόμαστε θετικά και να κάνουμε μια ενδοσκόπηση. Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς που ζούσαμε πιθανά να είχαμε αξιολογήσει λάθος τι πραγματικά έχουμε ανάγκη. Και το βασικότερο αγαθό, την υγεία μας .Τώρα έχουν όλοι το χρόνο να επενδύσουν στον εαυτό τους. Να προσέξουν την διατροφή τους και να προετοιμάσουν μελλοντικά σχέδια τους .

Αν είχατε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τον κ. Τσιόδρα, τι θα του λέγατε ; 

 Σαν ιατρός θα ήθελα να του εκφράσω αρχικά την ευγνωμοσύνη μου.Θεωρώ ότι χωρίς αυτόν η κατάσταση θα ήταν τραγική. Μας δίνει ελπίδα τόσο με το μεγαλείο της ταπεινότητας του όσο και με τη επιστημονική του κατάρτιση. Είναι από τους δασκάλους που πάντα θαύμαζα στην Ιατρική σχολή ,οι οποίοι εκτός από καλούς ιατρούς μας έκαναν και καλύτερους ανθρώπους .

Ευχαριστώ την Μανταλένα Μαρία Διαμαντή και το klik.gr για τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 08/04/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *