7 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Για να θεωρηθεί ένα έντερο υγιές θα πρέπει να πηγαίνετε τουαλέτα 2 με 3 φορές την ημέρα. Προκαλεί μεγάλη δυσφορία ή μη καλή λειτουργία του εντέρου,γι’ αυτό το λόγο σας αναφέρουμε παρακάτω τροφές που θα βοηθήσουν ενάντια στο φούσκωμα.

1. Δαμάσκηνα
4-5 δαμάσκηνα την ημέρα ενισχύουν την λειτουργία του εντέρου και την άμυνα του οργανισμού ενάντια στην οξείδωση.
Τα δαμάσκηνα σας βοηθούν να παραμένετε τακτικοί με την τουαλέτα , δίνοντας στον οργανισμό τα απαραίτητα σάκχαρα για να παραμείνει ενυδατωμένος ο εντερικός σωλήνας. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα δαμάσκηνα, αναμιγνύονται με τα σωματικά υγρά με αποτέλεσμα να γίνονται τα κόπρανα υδαρή. Επίσης τα δαμάσκηνα προσφέρουν στον οργανισμό την αίσθηση του γλυκού που χρειάζεται, χωρίς να προκαλείτε μεγάλη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος. Είναι προτιμότερο να έχετε στην διατροφή σας φυσικά σάκχαρα, τα οποία περιέχουν φρουκτόζη και σορβιτόλη και είναι πιο υγιεινά, απ΄ότι σακχαρόζη η οποία είναι συστατικό της λευκής ζάχαρης.

2. Φύλλα αλόης

Η αλόη αποτελεί superfood. Έχει διαπιστωθεί ότι ολόκληρο το φύλλο της αλόης αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να λειτουργεί καλά το έντερο . Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε την αλόη , είναι μόλις ξυπνήσετε το πρωί με άδειο στομάχι. Επίσης η αλόη βοηθά στην επούλωση του βλεννογόνου του στομάχου από τυχόν ζημιά που έχει δημιουργηθεί.

3. Μήλα
Όταν νιώθετε αυτό το αίσθημα της δυσφορίας στον οργανισμό σας , σημαίνει ότι δεν έχετε καταναλώσει αρκετές φυτικές ίνες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μήλων, ορισμένες από αυτές, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο , ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες ώστε να δώσουν στον εντερικό δίαυλο την κινητικότητα που χρειάζεται. Τα υψηλά επίπεδα πηκτίνης που περιέχονται στα μήλα, βοηθούν ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες και να καθαρίσουν το έντερο. Αν βρίσκεστε σε συνεχή θεραπεία ενάντια στον candida, να θυμάστε ότι ο οργανισμός χρειάζεται τα ένζυμα που περιέχονται στα φρούτα.

4. Νερό
Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα νερού. Συχνά, η δυσκοιλιότητα οφείλετε σε έλλειψη νερού. Η κατανάλωση 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα, αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο, βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ συντελεί στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την άμεση βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου.

5. Πεπτικά ένζυμα
Τα πεπτικά ένζυμα συντελούν στη διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε με ταχύτερο ρυθμό. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η διάσπαση τόσο πιο γρήγορα γίνονται οι διαδικασίες του παχέος εντέρου για την αποβολή των τοξινών. Αν το γεύμα που θα καταναλώσετε είναι δύσπεπτο , ιδανικά καταναλώστε ένα χωνευτικό ένζυμο μια ώρα πριν από το φαγητό.

6. Προβιοτικά
Μήπως έχετε κάνει λήψη αντιβιοτικών πρόσφατα; Οι επιδράσεις των αντιβιοτικών που έχουν στον οργανισμό μας καθυστερούν να φύγουν. Η λήψη αντιβιοτικών δημιουργεί μια σκληρή επένδυση στο στομάχι με αποτέλεσμα τα καλά πεπτικά οξέα να μην μπορούν να αφομοιώσουν σωστά τις τροφές. Επίσης μπορεί να προκληθεί δυσκοιλιότητα, επομένως εάν γνωρίζετε οτι θα πάρετε για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιβίωση, καλό είναι να την συνοδέψετε και με ένα καλό προβιοτικό με υψηλά ποσοστά βακτηριών για να προστατευτείτε απο τις αρνητικές συνέπειες των αντιβιοτικών.

7. Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές λειτουργούν ευεργετικά για το έντερο. Η κατανάλωση τους δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, αντίθετα βοηθούν την μείωση των καρκινικών κυττάρων, ενώ δίνουν γεύση στο φαγητό. Ωστόσο επειδή πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να τρώνε πικάντικα και καυτερά τρόφιμα, μπορείτε να ξεκινήσετε εντάσσοντας σταδιακά στα φαγητά σας κόκκινο πιπέρι.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *