Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Καθημερινά ο οργανισμός μας εκτίθεται σε τοξίνες , οι οποίες βρίσκονται στο νερό, στον αέρα, στις τροφές , ακόμα και στα φάρμακα.
Επομένως ωφέλιμο είναι, όσο μπορούμε, να καταναλώνουμε αποτοξινωτικές τροφές οι οποίες ενισχύουν και προστατεύουν τον οργανισμό μας.
Η διαδικασία της αποτοξίνωσης βασίζεται στη λήψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών μέσω της τροφής. Υπάρχουν εύκολες κινήσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες.
Παρακάτω αναφέρονται 15 εύκολοι τρόποι για να αποτοξινωθείτε.
1. Καταναλώστε οργανικά μήλα, που είναι πλούσια σε πηκτίνη. Η πηκτίνη βοηθά να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το έντερο.
2. Πιείτε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών ημερησίως.
Ρίξτε 1 με 2 χούφτες πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μπλέντερ με νερό και μούρα και φτιάξτε ένα χυμό λαχανικών.
3. Πιείτε το πρωί ένα μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό και στύψτε μέσα ένα λεμόνι. Το λεμόνι περιέχει περισσότερα από 20 αντικαρκινικά συστατικά.
4. Καταναλώστε βατόμουρα σε καθημερινή βάση.
Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες , οι οποίες βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών του οργανισμού και του εγκεφάλου. Επίσης συμβάλουν στη μείωση των αλλεργιών και του υπερβολικού βάρους.
5. Αναπνεύστε σωστά.
Το οξυγόνο σκοτώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, ενώ μας βοηθά να έχουμε περισσότερη ενέργεια.
Επομένως παίρνετε βαθιές εισπνοές, όσες φορές περισσότερες μέσα στη μέρα.
6. Να τρώτε τουλάχιστον μισό φλιτζάνι όσπρια καθημερινά.
Αν σας δημιουργήσουν φουσκώματα μουλιάστε τα όλο το βράδυ. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα όσπρια βοηθούν στην σωστή λειτουργία των εντέρων.
7. Καθημερινά να σκέφτεστε θετικά.
Να χαμογελάτε και να γελάτε.
Μια θετική συμπεριφορά μειώνει τον αριθμό των τοξινών στον οργανισμό που προέρχονται από το άγχος και την αρνητική διάθεση.
Και, όπως λέει η παροιμία, «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο».
8. Καταναλώστε καθημερινά κουρκουμά (ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα μικρό ποτήρι νερό), μπορείτε να το προσθέτετε σε σούπες ή μαγειρευτά,ή ακόμη και να το λαμβάνετε σε μορφή κάψουλας. Περιέχει την κουρκουμίνη , ένα φυσικό συστατικό το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά προστατευτικά για το ήπαρ . Επίσης το ήπαρ είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την αποτοξίνωση.
9. Να τρώτε περισσότερα ωμά φρούτα και λαχανικά.
Περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
Πολλά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για αποτελεσματική αποτοξίνωση, είναι τα εξής: β-καροτένιο, φολικό οξύ, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, βιταμίνη Β12, πυριδοξίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, χαλκό, γερμάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, μολυβδαίνιο, σελήνιο, θείο, και ψευδαργύρο.
10. Αντικαταστήστε τα προϊόντα καθαρισμού από τα χημικά στα φυσικά.
Τα χημικά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν τοξίνες, όπως φορμαλδεΰδη, χλώριο, προϊόντα πετρελαίου, αμμωνία, υπερχλωροαιθυλενίου , καθώς και πολλές άλλες επιβλαβείς για την υγεία μας χημικές ουσίες, οι οποίες βάσει ερευνών συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου, δερματικών παθήσεων, άσθματος και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Η μαγειρική σόδα, το ξύδι και το έλαιο πορτοκαλιού, δεν αποτελούν χημικά καθαριστικά, όμως αφαιρούν τους λεκέδες.
11. Καταναλώστε τουλάχιστον 3 από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές, οι οποίες είναι το μπρόκολο, το σκόρδο, το σπανάκι, το λάχανο, τα βατόμουρα και το τζίντζερ.
12. Πίνετε άφθονο νερό.
Το νερό βοηθά να αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό σας.
Επίσης σχεδόν κάθε διαδικασία στο σώμα σας εξαρτάται από την σωστή ενυδάτωση για να λειτουργήσει ομαλά.
13. Χυμός αλόης
Ο χυμός της αλόης βοηθά το έντερο να αφαιρέσει τις τοξίνες.
14. Πάρτε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα με ζωντανές καλλιέργειες με άδειο στομάχι καθημερινά (πρωί ή το βράδυ λειτουργεί καλά). Τα ευεργετικά βακτήρια σκοτώνουν τα επιβλαβή βακτήρια και τις ζύμες και ενισχύουν τη χλωρίδα του εντέρου.
15. Κάντε τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας καθημερινά. Η εφίδρωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απομάκρυνση επιβλαβών τοξινών, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων από το σώμα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *