ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ - Psoma.gr
165
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-165,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

BITAMINH D

Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συνήθως απουσιάζει από το αίμα των υπέρβαρων ατόμων. Βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης, της οστεοπόρωσης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράγεται από το δέρμα μας όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Βοηθά να διατηρηθεί η ηρεμία και επίσης ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, καρδιακό παλμό, δυσκοιλιότητα, κράμπες και της αρτηριακής πίεσης. Αν και εμείς καταναλώνουμε μόνο το 25% του μαγνησίου, ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά 200-400mg κιτρικού μαγνησίου.

Ω3

Τα καλά λίπη, ωμέγα-3, που περιέχεται στο ιχθυέλαιο ενεργοποιούν τα γονίδια που ενισχύουν το μεταβολισμό και σας βοηθούν να κάψετε το λίπος σας. Η λήψη συμπληρωμάτων έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και την πρόληψη των ασθενειών. Διευκολύνει επίσης τη δράση της ινσουλίνης, ενισχύει τον εγκέφαλο, τη λειτουργία νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνει τη φλεγμονή.

5- HTP

Αναστέλλει την πείνα και κυρίως την επιθυμία για γλυκά και άμυλο. Μας ηρεμεί γιατί συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο – ένας από τους λόγους που έχουμε λαχτάρα για γλυκά και σοκολάτα, όταν σε κατάσταση στρες. Ο γιατρός μπορεί να προσδιορίσει το ποσό που χρειαζόμαστε (50-300mg).

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Θεωρούνται απαραίτητα σε καταστάσεις οξειδωτικού στρες. Όσο περισσότερο οξειδωμένος είναι ο οργανισμός, τόσο περισσότερο μειώνεται ο μεταβολισμός. Τα κύρια αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο, συνένζυμο Q-10, α-λιποϊκό οξύ και το σελήνιο. Όλα αυτά τα συνδυασμένα μεταξύ τους, λειτουργούν αποτελεσματικά. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν σε κατάσταση στρες και αποτοξινώνει από μόλυβδο και υδράργυρο.

ΣΕΛΗΝΙΟ

Είναι ένα ιχνοστοιχείο που δύσκολα καταναλώνουμε μιας και βρίσκεται σε χαμηλή περιεκτικότητα στο χώμα.

ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Το συνένζυμο Q10 αυξάνει την παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια και κατά συνέπεια ενισχύει το μεταβολισμό. Οι άνθρωποι που παίρνουν στατίνες για μείωση της χοληστερόλης έχουν αυξημένες ανάγκες σε συνένζυμο Q10. Το άλφα-λιποϊκό οξύ δρα σαν το Q10 και έχει θετικό αντίκτυπο στο σακχαρώδη διαβήτη και των επιπλοκών του. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή και απαιτεί λίπος για να απορροφηθεί. Βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης. Οι δόσεις εξαρτώνται από τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο αίμα.

CLA: ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΟ ΛΙΝΟΛΕΪΚΟ ΟΞΥ

Ανακαλύφθηκε το 1978, είναι ένα φυσικό λιπαρό οξύ και μελέτες σε ποντίκια έδειξαν μειωμένη όρεξη και αύξηση του μεταβολισμού. Στους ανθρώπους φαίνεται να μην μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά το κάνει ακόμα καλύτερο. Μειώνει το σωματικό λίπος και χτίζει τους μυς. Οι μύες είναι μεταβολικά ενεργοί, γεγονός που σημαίνει ότι το λίπος καίγεται ακόμα και όταν ξεκουράζεστε. Κατά συνέπεια, οι αλλαγές φαίνονται στη ζώνης σας!Βελτιώνει επίσης την ευαισθησία στην γλυκόζη, την καταπολέμηση του διαβήτη. Παρά το γεγονός ότι το λινολεϊκό οξύ υπάρχει σε βόειο κρέας, αρνί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι συνήθως απαραίτητο να πάρετε ένα συμπλήρωμα, επειδή ο οργανισμός μας χρειάζεται 20-40 φορές περισσότερο από ό, τι συνήθως προσλαμβάνουμε από τις τροφές.

ΧΡΩΜΙΟ

Είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας την ανάγκη μας για ζάχαρη. Το άγχος, ορισμένα τρόφιμα (λευκό αλεύρι) η έντονη άσκηση, η προχωρημένη ηλικία και η έλλειψη άσκησης μειώνουν τα επίπεδα χρωμίου στο αίμα μας.

HOODIA

Παράγεται από ένα αφρικανικό φυτό που φαίνεται να διεγείρει τον υποθάλαμο για την παραγωγή ενέργεια (ATP),η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό.

HYDROCITRIC ΟΞΥ (HCA)

Προέρχεται από το εξωτικό φρούτο Garginia Gambodga. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το Hoodia, αλλά εμποδίζει και τη μετατροπή των υδατανθράκων σε λίπος, μειώνει την όρεξη και επιταχύνει το μεταβολισμό. Μια έρευνα των 300mg ημερησίως, έδειξε μείωση του βάρους κατά 5% σε 8 εβδομάδες.

ΑΚΕΤΥΛΟ-L- ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ

Σημαντικό αμινοξύ που βοηθά το λίπος των μεταφορών στα μιτοχόνδρια για την καύση.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Β

Βοηθούν στη διαχείριση του στρες και του μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών στο σώμα.

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Στη σύγχρονη εποχή και ο γρήγορος ρυθμός της ζωής μας υποδεικνύουν την αναγκαιότητα των συμπληρωμάτων διατροφής. Μαγικά χάπια για να χάσετε βάρος, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι βιολογικά διαθέσιμα στο σώμα μπορεί να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας εν γένει.