ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Για να μπορέσει να λειτουργήσει ο μεταβολισμός και να χάσετε κιλά ή πολλές φορές να ξεκολλήσετε από το λεγόμενο «plateau» θα πρέπει ο οργανισμός να είναι «καθαρός», χωρίς τοξίνες.

1. Εντοπίστε και απομακρύνετε όλες τις πιθανές πηγές τοξινών στη διατροφή και στο περιβάλλον σας

  • Σκόνη, χημικά καθαριστικά και μούχλα, λόγω της αυξημένης υγρασίας είναι οι βασικότερες περιβαλλοντικές τοξίνες. Καθαρίστε το μπάνιο από την ορατή μούχλα και τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρα απιονιστή.
  • Αν υποπτεύεστε τη διατροφή, δοκιμάστε την κλασική μέθοδο αποχής απο ένα τρόφιμο. Σταματήστε το εντελώς για 5 ημέρες, και όταν το ξαναβάλετε στη διατροφή σας, παρατηρήστε πώς επηρεάζει την αναπνοή, την ενέργεια και αν προκαλεί κατακράτηση υγρών.
  • Από τις πιο κλασικές τροφικές δυσανεξίες που προκαλούν φλεγμονή και μπλοκάρουν την απώλεια βάρους είναι: το αλεύρι, το γάλα, το καλαμπόκι, η σόγια, τα αυγά, η μαγιά και η σοκολάτα.
  • Πολλοί επίσης είναι υπερευαίσθητοι σε χρωστικές και συντηρητικά.

2. Αποτοξινώστε το σώμα σας

Εκτός από τη απομάκρυνση των παραπάνω τροφίμων και την κατανάλωση οργανικών τροφίμων, καλό είναι να ασκηθείτε. Η άσκηση κινητοποιεί τη λέμφο, προκαλεί εφίδρωση και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα σας. Κάντε χαμάμ ή σάουνα ή ακόμη και λεμφικό μασάζ με κάποια ειδικό.

3. Προσθέστε τρόφιμα που βοηθούν

Το βασικότερο όργανο αποτοξίνωσης είναι το ήπαρ και θα πρέπει να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση. Οι τροφές που βοηθούν στη λειτουργία του είναι:
– Μπρόκολο
Πλούσιο σε σουλφαροφάνη, ένα φυτοχημικό, το οποίο βοηθάει το ήπαρ να κατασκευάσει αποτοξινωτικά ένζυμα.
– Λαχανικά που χρησιμοποιούνται σε Ιαπωνική κουζίνα:, φύκια, wakame, nori είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη καροτενοειδή.
– Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως λαχανίδα, χόρτα, βρούβες, σέσκουλα και φυσικά
– 1 ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι με την έγερση.

4. Σπίτι χωρίς τοξίνες

  • Μην καπνίζετε και μην επιτρέπετε το κάπνισμα στο σπίτι.
  • Βγάλτε τα παπούτσια στην είσοδο. Συνήθεια από Ιαπωνία και Τουρκία, όμως εξαιρετικά σημαντική. Οι σόλες των παπουτσιών είναι γεμάτες σκόνη, υδράργυρο και εντομοκτόνα, τα οποία τα φέρνουμε στα χαλίά και τα έχουμε ανα πάσα στιγμή στον αέρα που αναπνέουμε.
  • Καθαρίστε το ψυγείο κάθε εβδομάδα, ειδικά αν είναι γεμάτο.
  • Το μαγειρεμένο φαγητό κρατήστε το μόνο για δύο μέρες. Αν δείτε οτι έχει μούχλα πετάξτε το.
  • Σε ωμό φαγητό, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, τυρί, κρεμμύδι και πατάτα, κόψτε το κομμάτι με τη μούχλα και καταναλώστε το την ίδια ημέρα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *