9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ.

Όταν είστε άρρωστοι, θέλετε να αναρρώσετε γρήγορα.
Αυτές οι  συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα και να γίνετε πιο γρήγορα καλά.
1. Ζεστό τσάι με μέλι και λεμόνι.
 Όταν υποφέρετε από κοινό κρυολόγημα ή γρίπη, να πίνετε άφθονα υγρά για να μένει ο οργανισμός σας ενυδατωμένος ενώ θα πρέπει  να βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστά.
 Το μαύρο τσάι βοηθά στην καταπράυνση του πονόλαιμου  καθώς επίσης βοηθά ώστε  να μην νιώθετε ρίγος, λόγω του μεγάλου  ποσοστού ιντερφερόνης η οποία μάχεται τον ιό.
 Προσθέστε μια κουταλιά  μέλι για αντιοξειδωτικά σε συνδυασμό με το λεμόνι για περισσότερη βιταμίνη C.
2. Χυμός πορτοκάλι.
 Πιείτε χυμό πορτοκάλι όταν είστε άρρωστοι, καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Προτιμήστε όλο το πορτοκάλι στο μπλέντερ.
Η  βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει ώστε να  μειωθεί η διάρκεια ενός κρυολογήματος και συμβάλει  και ως φυσικό αποσυμφορητικό.
Θα πρέπει να λαμβάνετε  500 mg βιταμίνης C τέσσερις φορές την ημέρα.
Υπολογίστε πως ένα φλιτζάνι περιέχει 124 mg βιταμίνης c. Άλλες καλές πηγές βιταμίνης C είναι οι φράουλες, οι ντομάτες, και το μπρόκολο.
3. Καυτερές πιπεριές.
 Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, η ένωση αυτή λειτουργεί ως αποσυμφορητικό  για την βουλωμένη μύτη.
 Εάν δεν μπορείτε να καταναλώσετε τόσο καυτερά τότε διαλέξτε ήπιου καψίματος πιπεριές οι οποίες  μπορούν επίσης να βοηθήσουν πάρα πολύ. Δεν περιέχουν καψαϊκίνη, αλλά είναι γεμάτες από βιταμίνηC.
4. Καταναλώστε κοτόσουπα.
 Ένα μπολ σούπα κοτόπουλου  θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ενώ είστε άρρωστοι.
 Αυτή τη φορά, το φάρμακο που παίρνουμε από την σούπα είναι η κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που είναι χημικά παρόμοιο με ένα φάρμακο  που δίνεται στην βρογχίτιδα για  να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.
Ο αλμυρός  ζωμός βοηθά επίσης στη μείωση της βλέννας, ενώ η πρωτεΐνη του κοτόπουλου ,σας βοηθά να παραχθούν αντισώματα  για την καταπολέμηση της νόσου.
5. Σκόρδο και τζίντζερ
 Τόσο  το σκόρδο όσο και το τζίντζερ μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από το  κρυολόγημα και την γρίπη.
Το σκόρδο βοηθά  στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να αποφευχθεί κάποια μόλυνση. Επίσης το τζίντζερ βοηθάει να μειωθούν να συμπτώματα της ναυτίας.
Προσθέστε λίγο τζίντζερ και σκόρδο στην κοτόσουπα σας για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να δημιουργήσετε αντισώματα απέναντι στο κρυολόγημα και την γρίπη.
6. Ζεστό μπάνιο.
 Υπάρχει λόγος για τον οποίο αισθάνεστε καλύτερα μετά από ένα ζεστό ντους .Ο ατμός συρρικνώνει τη βλέννα στη μύτη και το λαιμό, και ενθαρρύνει  ώστε να  αποβληθεί η βλέννα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.
7. Ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη
 Καταπολεμήστε τον πυρετό και την γρίπη.
Πάρτε ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη και θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πυρετό. Αν ο πυρετός σας παραμένει πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου για περισσότερο από δύο ώρες (ειδικά στα παιδιά), επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
8. Πλιγούρι.
 Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως  το πλιγούρι βρώμης, περιέχει σελήνιο, ψευδάργυρο, και β-γλυκάνη , αυτά τα συστατικά βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και μάχονται το κρύο και τις λοιμώξεις.
Επίσης προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι, καθώς τα προβιοτικά που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν να κρατηθεί ο ιός μακριά από το αναπνευστικό σας σύστημα.
9. Ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι
Ένα ρινικό σπρέι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ωστόσο μην το παρακάνετε.
Χρησιμοποιώντας ένα ρινικό, αποσυμφορητικό σπρέι για περισσότερο από τρεις ημέρες μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και μεγαλύτερη συμφόρηση.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *