ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ…Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

Αντικαθιστώντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φυσικά τρόφιμα, όπως κρέας από βοσκοτόπια,  φρούτα, λαχανικά, μούρα και καρύδια θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε, να καθαρίσετε και να αναζωογονήσετε το σώμα σας.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα τρόφιμα είναι ο βασικός τρόπος για να εφοδιάσετε το σώμα σας με βιταμίνες και μέταλλα με φυσικό τρόπο.

Τα τρόφιμα σας προμηθεύουν με βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά και περιέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες όπως η φύση προορίζει.
Τα είδη αυτών των τροφίμων μπορούμε δικαιωματικά να θεωρήσουμε πως θεραπεύουν αλλά και προλαμβάνουν ασθένειες καλύτερα από  οποιοδήποτε φάρμακο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μαύρη σοκολάτα.

Γνωρίζατε πως μπορείτε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση με την κατανάλωση σοκολάτας;
Η σοκολάτα περιέχει φυτικά συστατικά τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία και ονομάζονται  στο γενικό σύνολο φυτοθρεπτικά συστατικά .
Στα φυτοθρεπτικά συστατικά περιλαμβάνονται  τα αντιοξειδωτικά, τα  φλαβονοειδή, οι φαινόλες και τα ανόργανα άλατα.

Το μυστικό της σοκολάτας το οποίο επιδρά στην αρτηριακή πίεση είναι μια φλαβονόλη , η οποία  βρίσκεται στο κακάο και λέγεται επικατεχίνη.

Έχει διαπιστωθεί ότι η επικατεχίνη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος και συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης δεν χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να φανούν  τα αποτελέσματα της καθώς ακόμη και μικρές δόσεις επικατεχίνης μπορούν να προστατέψουν την καρδιά. Θεωρείτε πως είναι τόσο ισχυρή που θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως βιταμίνη.

Μελέτη παρατηρώντας τη φυλή Κούνα  στον Παναμά διαπίστωσε πως η συγκεκριμένη φυλή έχει  κάτω από 10% πιθανότητες να  εμφανίσει προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.
Τι κάνει τη φυλή Κούνα  διαφορετική; Πίνουν τα μέρη του κακάο, έως 40 φλιτζάνια την εβδομάδα.

Ωστόσο  δεν μπορείτε να φάτε όλα τα είδη σοκολάτας,  θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τρώτε το σωστό είδος σοκολάτας.

Στις κοινές σοκολάτες αφαιρούνται οι φλαβονόλες και κατ’ επέκταση η επικατεχίνη επειδή έχει πικρή γεύση. Γι ‘αυτό τον λόγο θεωρείται η  μαύρη σοκολάτα πως είναι η καλύτερη, επειδή έχει το υψηλότερο ποσοστό κακάο, και κατά συνέπεια μεγαλύτερο ποσοστό επικατεχίνης.

Τέλος ο άλλος λόγος είναι πως οι σοκολάτες γάλακτος δεν έχουν τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες, καθώς  βρέθηκε ότι το γάλα που βρίσκεται στη σοκολάτα παρεμβαίνει στα οφέλη που δημιουργούνται για την καρδιά. Επίσης οι κοινές σοκολάτες παρατηρούμε πως έχουν πολλή ζάχαρη, ή ακόμα και  σιρόπι φρουκτόζης καθώς και λανθασμένους τύπους ελαίων οι οποίοι είναι ανθυγιεινοί για τον οργανισμό.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *