ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Πόσες φορές ξεκινάτε μια δίαιτα, χάνετε ικανοποιητικά τα πρώτα κιλά και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σταματάτε να χάνετε; Είναι το λεγόμενο “plateau” του μεταβολισμού  και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Ένα από τα βασικότερα  και ίσως περίεργα αίτια  είναι οι πολλές τοξίνες οι οποίες αθροίζονται στο σώμα μας.
Το περιβάλλον που ζούμε είναι άκρως τοξικό και καθημερινά εκτιθέμαστε σε πλήθος  τοξινών, τις οποίες και δεν αντιλαμβανόμαστε.
Πρώτα από όλα η διατροφή μας και το νερό που πίνουμε και πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο αέρας που αναπνέουμε και τα παρασιτοκτόνα χημικά αθροίζονται στη φλούδα τους από το νερό ή θα βρίθει μικροβίων  ή θα έχει υποστεί έντονη χλωρίωση που επίσης λειτουργούν βλαβερά για τον οργανισμό μας.
Επίσης τα λιποκύτταρα είναι αποθήκες τοξινών και όσο πιο μεγάλος ο βαθμός της παχυσαρκίας τόσο πιο  τοξινομένος  είναι ο οργανισμός. Όταν χάνουμε τα πρώτα κιλά, οι τοξίνες αυτές απελευθερώνονται στην κυκλοφορία και θέλουν κάποιο χρόνο να αποβληθούν. Όσο όμως υπάρχουν στην κυκλοφορία μπλοκάρουν την λιπόλυση και την απώλεια βάρους. Αναπτύσσεται μια χρόνια φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Μπορούμε όμως να αμυνθούμε με τους παρακάτω τρόπους:

1. Πίνετε νερό φίλτρου. Αποφύγετε το νερό από εμφιαλωμένα σε πλαστικές συσκευασίες ειδικά αν έχουν μείνει σε υψηλές θερμοκρασίες.
2. Πλύνετε τα λαχανικά και τα φρούτα σχολαστικά. Πιο ιδανικά είναι μούλιασμα σε νερό με εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, 15-20 λεπτά. Είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και απομακρύνει τα χημικά από την φλούδα. Αν δεν έχετε τουλάχιστον μουλιάστε τα σε ξύδι.
3. Αερίζεται συχνά το σπίτι και αλλάζεται τακτικά το φίλτρο του air condition. Απομακρύνεται κάθε πηγή  μούχλας.
4. Αν αισθάνεστε ότι κάποια τροφή σας ενοχλεί, αποφύγετε τη για 5 μέρες. Συνήθως είναι οι τροφές που επιθυμείτε συχνότερα. Μετά ξανά φάτε τη και παρατηρήστε την αναπνοή σας, την ενεργητικότητα σας και αν έχετε κατακράτηση υγρών. Οι πιο αλλεργιογόνος τροφές είναι το αλεύρι, η μαγιά, το γάλα και η σόγια.
Εδώ βασίζεται και το τεστ δυσανεξίας. Υπάρχουν τροφές οι οποίες προκαλούν μια χρόνια φλεγμονή στο σώμα και μπλοκάρουν την απώλεια βάρους. Βέβαια το τεστ πρέπει να γίνεται από ειδικούς ιατρούς και να είναι αξιόπιστο. Πολλοί επίσης είναι ευαίσθητοι σε  πρόσθετα και συντηρητικά. Καλό θα ήταν να επιλέγετε οργανικά τρόφιμα.
Όσον αφορά την αποτοξίνωση υπάρχουν πολλές λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν χρειάζεται να αποτοξινώνετε εσείς το σώμα σας, έχει την ικανότητα να αποτοξινώνεται μόνο του. Αλλιώς θα πέθαινε σε 6 ώρες. Αυτό που μπορείτε όμως είναι να το κρατήσετε υγιές για να μπορέσει να εκτελέσει τις λειτουργίες του. Η αποτοξίνωση βασίζεται σε ένζυμα που εδράζονται στο συκώτι, το έντερο, τους νεφρούς, τους πνεύμονες, την επιδερμίδα. Τα ένζυμα αυτά βασίζονται σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πιθανά καροτονοειδή και φλαβονοειδή.
Πόσες φορές ακούω για αποτοξίνωση με χυμούς, με φρούτα και μετά παραπονιούνται για γαστρεντερικά προβλήματα και κόπωση. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να εξαντλείτε το βασικότερο αποτοξινωτικό όργανο, το ήπαρ. Το ήπαρ βασίζεται σε ένζυμα, αμινοξέα, (από πρωτεΐνες) ψευδάργυρο, σίδηρο, και μαγνήσιο. Σας παρακαλώ μην το εξαντλείτε. Απλά ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *