DR. ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - Psoma.gr
To πολυϊατρείο PSOMA MEDICAL WELLNESS συνεργάζεται με μια ομάδα ιατρών υψηλής κατάρτισης, οι ιατρικές ειδικότητες που διαθέτουμε στο πολυϊατρείο μας περιλαμβάνουν: Ιατρό Βιοπαθολόγο, Πλαστικό Χειρουργό, Παθολόγο, Φυσίατρο.
Βιογραφικό Ιατρού-Βιοπαθολόγου,Βιογραφικά Συνεργατών
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

maria psoma kai synergates

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΫΙΑΤΡΕΙΟΥ

DR. ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ

Την αλήθεια την αντιμετώπισα πρώτη εγώ!

Υπήρξα παχύσαρκη ως έφηβη και έχω βιώσει προσωπικά το ρατσισμό και την απόρριψη στην πιο ευαίσθητη ηλικία, μιας και τα παιδιά είναι οι πιο ειλικρινείς μα συνάμα και οι πιο σκληροί κριτές. Με μεγάλη προσπάθεια, στερήσεις και χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση κατάφερα να χάσω τα περιττά κιλά αλλά αυτή η δύσκολη περίοδος της ζωής μου αποδείχθηκε καθοριστική εντέλει για τη μετέπειτα πορεία μου.

Οι σπουδές μου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών καθώς και η ειδικότητα που επέλεξα (Βιοπαθολογία), μου έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορέσω να κατανοήσω το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην ορθή επιστημονική του βάση και να καταλάβω πως η λύση δεν περιορίζεται στην κλασσική αντιμετώπιση μιας απλής δίαιτας.

Μετά από ενδελεχή ερευνά, κατέληξα να συνεχίσω τις σπουδές μου αποκτώντας μια μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γαλλία, στην Ιατρική Σχολή των Παρισίων, με τίτλο: “Ιατρική και Χειρουργική της παχυσαρκίας”.

Η συγκεκριμένη ειδικότητα μου άνοιξε ορίζοντες που ακόμα και σήμερα συνεχίζω να ανακαλύπτω  (Αντιγήρανση)  και να αποκτήσω γνώσεις ανεκτίμητες πάνω στη σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση ενός παγκοσμίου προβλήματος υγείας όπως είναι η παχυσαρκία. Εντύπωση μου προκάλεσε η επίμονη των Γάλλων καθηγητών μου στην ψυχική διάσταση του προβλήματος αλλά τώρα, μετά από χρόνια εμπειρίας, αντιλαμβάνομαι τη σπουδαιότητα και το βασικό ρόλο που παίζει στην μάχη με την παχυσαρκία.

Η αντιμετώπιση βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες:

 • Στην ψυχή
 • Στη διατροφή
 • Στην άσκηση

Η υγεία που προσφέρει στον οργανισμό η σωστή, ισορροπημένη διατροφή πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει μα αποτυπώνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Αυτή μου η πεποίθηση με οδηγεί πρόσφατα να αποκτήσω μια ακόμα εξειδίκευση, την δεύτερη, στην Ιατρική της Αντιγήρανσης από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης και σήμερα να είμαι επισήμως Board Certified to Antiaging Medicine.

Η Αντιγήρανση, λοιπόν, εστιάζει στην πρόληψη με ιατρική επίβλεψη, σε συνδυασμό με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Πρώτιστη σημασία έχει, όχι μόνο η διάρκεια αλλά κυρίως η ποιότητα ζωής που θέλουμε, χωρίς ασθένειες που μας ταλαιπωρούν μακροχρόνια όπως η οστεοπόρωση, οι καρδιακές παθήσεις, η νόσος Αlzheimer.

ΓΙΑ MISSBLOOM_MG_0444_fl-ok (1)

ΓΙΑ CELEBRITY-0403_fl-ok (1)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥ DR. ΜΑΡΙΑΣ ΨΩΜΑ

Η ιατρός-βιοπαθολόγος Dr. Μαρία-Ψωμά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην βιοπαθολογία-μικροβιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”. 

Παράλληλα με την ειδικότητά της, εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Έδρα της Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από όπου απέκτησε τη Διδακτορική Διατριβή με Άριστα. Ακολούθως ειδικεύτηκε στην “Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου τού Παρισιού ( Paris VI ), από όπου και αποκτά το Μεταπτυχιακό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική Ευρωπαία ανάμεσα σε Γάλλους συναδέλφους που απέκτησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.

 • ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: της Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας) στο Π.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα»
 • Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ στην «Ιατρική και χειρουργική της παχυσαρκίας» στην Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Παρισιού (PARIS VI)
 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Παχυσαρκίας.
 • Μέλος του Πανευρωπαϊκού συλλόγου Επαγγελματιών κατά της Παχυσαρκίας- SCOPE(Specialist Certification of Obesity Professional Education)
 • Μέλος της Διεθνούς εταιρείας Διατροφογενετικής (International society of Nutrigenomics)
 • Μέλος της American Society for Nutrition
 • Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφολογίας
 • Μέλος της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ
 • Board certified to Antiaging Medicine
 • Μέλος της συγγραφικής ομάδας στο International Blog Spotlight της Α4Μ

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΨΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

To πολυϊατρείο PSOMA MEDICAL WELLNESS συνεργάζεται με μια ομάδα ιατρών υψηλής κατάρτισης, με διεθνείς διακρίσεις και επιδόσεις, που έχουν εκπαιδευθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. 

Η ιατρική μας ομάδα, κάθε μέλος της οποίας είναι εξαιρετικά έμπειρο στον τομέα του, θα σας προσφέρει πραγματικές λύσεις στα προβλήματά σας και έγκυρες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας εξασφαλίζοντάς σας την παροχή άρτιας επιστημονικής γνώσης καθώς και άψογου επιπέδου εξυπηρέτησης. 

Αναλυτικά, οι ιατρικές ειδικότητες που διαθέτουμε στο πολυϊατρείο μας περιλαμβάνουν:

 • Ιατρό Βιοπαθολόγο
 • Πλαστικό Χειρουργό
 • Παθολόγο
 • Φυσίατρο.