Blog - Psoma.gr
1815
paged,page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-1815,page-parent,paged-10,page-paged-10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Οι μπάμιες, καλλιεργούνται σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Καταναλώνονται εδώ και αιώνες, δημιουργώντας εφόσον μαγειρευτούν, μια κολλώδη υφή. Πολλοί πολιτισμοί τις μαγειρεύουν τις χρησιμοποιώντας όξινα στοιχεία, όπως χυμό λεμονιού, για να μειωθεί η έντονη κολλώδη υφή τους. Θεωρείται αντιδιαβητικη τροφη Μια μελέτη που...

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι το έντερο είναι το δεύτερο σε έκταση μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος μετά το δέρμα. Επίσης αποτελεί από τα βασικότερα όργανα του ανοσοποιητικού και ονομάζεται και «δεύτερος εγκέφαλος» γιατί εκεί παράγεται σεροτονίνη «η ορμόνη της ευτυχίας». Άρα είναι πολύ βασικό να...

Πόσες φορές ξυπνάτε το πρωί, μετά από ξενύχτι και δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας; Όταν είστε κουρασμένες οι γραμμές γύρω από τα μάτια σας γίνονται πιο έντονες και το δέρμα πιο θαμπό. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2013 έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου...

Δίαιτες «εξπρές», οι περισσότερες τις έχετε κάνει τρώγοντας μόνο φρούτα, γιαούρτια, πίνοντας χυμούς μειώνοντας τις θερμίδες στο ελάχιστο. Χάνετε στην αρχή, ξεφουσκώνετε και μόλις αρχίσετε να τρώτε «σχεδόν» κανονικά, βλέπετε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που πετύχατε είναι να χάσετε...

Το κοιλιακό λίπος το οποίο συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι αυτό που καλούμε επικίνδυνο λίπος. Συχνά αναφέρεται από τους γιατρούς ως σπλαχνικό λίπος καθώς καταλαμβάνει την ενδοκοιλιακή περιοχή γύρω από τα όργανά μας όπως για παράδειγμα το συκώτι. Χαρακτηριστικό του, είναι η αύξηση στην περιφέρεια της μέσης,...

Συνήθως το χειμώνα λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας δεν έχουμε και αντοχές και είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή.. έτσι οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση κορεσμένων τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά. Για αυτό τώρα που ήρθε η άνοιξη καλό είναι να επανέλθουμε και να χρησιμοποιήσουμε τροφές οι...