ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!

2 λεπτά για να κάψετε 100 θερμίδες

Η ιδανική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι γύρω στους 37 ⁰C. Οι 35⁰C είναι το κατάλληλο όριο για να μην πεθάνουμε. Ο οργανισμός μας λοιπόν διαθέτει μηχανισμό που διατηρεί τη θερμοκρασία στο ιδανικό σημείο.
Η προσαρμογή του οργανισμού μας στις εξωτερικές θερμοκρασίες τον αναγκάζει να κάψει θερμίδες για να το πετύχει. Έτσι: ( αν )

Τρώτε κρύο φαγητό. Για να μπορέσει ο οργανισμός να το μεταβολίσει, πρέπει αρχικά να το φέρει στη θερμοκρασία του σώματος οπότε δαπανά θερμίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και πιο μακρά διαδικασία πέψης και πιο εύκολο κορεσμό. Έτσι μια κρύα μπριζόλα έχει πιο λίγες θερμίδες από μια ζεστή.
Πιείτε κρύο νερό. Το κρύο φαγητό για τους περισσότερους, είναι δυσάρεστο. Το κρύο όμως ποτό είναι συνήθως απόλαυση. Το νερό από το ψυγείο (4⁰C), αργά η γρήγορα θα αποβληθεί με την μορφή ούρων στους 37⁰C. Για να ανεβάσει ο οργανισμός κατά 33⁰C τα δύο lt νερού δαπανά 60 θερμίδες. Αν αυτά γίνουν καθημερινή συνήθεια, στον ένα χρόνο θα κάψει χωρίς να κουραστεί, 22.000 θερμίδες, περίπου 2,5 kg το χρόνο!!!
Γλείψτε παγάκια (-10⁰C). Φτιάξτε παγάκια με νερό γλυκαντικά και αρωματισμένα με μέντα ή βανίλια και γλείψτε 5 ή 6 από αυτά καθημερινά. Κερδίζετε 60 θερμίδες.
Αδυνατίστε με κρύο ντουζ!  Αν και θα σας φανεί παράξενο, μπείτε στο ντουζ κρατώντας ένα θερμόμετρο και φέρτε σιγά-σιγά τη θερμοκρασία του νερού στους 25⁰C. Αυτή είναι η θερμοκρασία του νερού της θαλάσσης το καλοκαίρι. Μπαίνετε 2 λεπτά κάτω από το νερό. Έχετε κάψει 100 θερμίδες, ισάξιο δηλαδή με περπάτημα 3km!

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *