ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Οι 6 τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας:

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο, βοηθούν στη  μείωση της  χοληστερόλης  και τη  διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα..
Επίσης  περιέχουν μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία καταπολεμά 30 διαφορετικές καρκινογόνες ουσίες, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος από συνθετικές χημικές ουσίες(παρασιτοκτόνα κ.τ.λ).
Ακόμη ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι που είχαν υψηλά επίπεδα της γλουταθειόνης  ήταν περισσότερο υγιείς και είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρθρίτιδες.
ΜΟΥΡΑ
Τα μούρα περιέχουν  μια φυσική ουσία η οποία λειτουργεί σαν ασπιρίνη, που βοηθά  να μειωθούν οι βλαβερές  συνέπειες της χρόνιας φλεγμονής στους ιστούς , ενώ ταυτόχρονα  λειτουργεί αναλγητικά.
Επίσης ενεργούν ως αντιβιοτικά αποτρέποντας την είσοδο των βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα, βοηθώντας έτσι την πρόληψη τωνουρολοιμώξεων.
Τέλος  έχουν αντι-ιικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε αποτοξινωτικά  φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία ονομάζονται προανθοκυανιδίνες.
ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο περιέχει πολλές  αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ενώσεις  και βοηθά το συκώτι να διασπάσει την περίσσεια ορμονών.
 Λόγω των αντιβακτηριακών  και αντιικών ιδιοτήτων καθαρίζει  το πεπτικό σύστημα και καταπραΰνει το στομάχι.
Τα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το λάχανο έχουν  ισχυρή  αποτοξινωτική δράση, και εξουδετερώνουν  ορισμένες βλαβερές για τον οργανισμό ενώσεις, για παράδειγμα ενώσεις που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου.
Cranberries
Cranberries περιέχουν ισχυρές αντιβιοτικές και αντιϊκές ουσίες οι οποίες βοηθούν το σώμα να αποβάλει τα  επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς από το ουροποιητικό σύστημα.
Λιναρόσπορος και λινέλαιο.
Οι σπόροι του λιναριού και το λινέλαιο είναι πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα  βοηθούν στην  διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, έχουν αντιφλεφμονώδη δράση και προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.
 Επίσης λιπαίνουν τις αρθρώσεις και αποτελούν συστατικό της μεμβράνης των εγκεφαλικών κυττάρων, ενισχύοντας τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
ΛΑΧΑΝΙΔΑ
Η λαχανίδα περιέχει ισχυρές αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες  βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις επιβλαβείς ουσίες.
 Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθουν τη λειτουργία του εντέρου. Όπως το λάχανο, η λαχανίδα βοηθά  επίσης στην εξουδετέρωση των ενώσεων που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου, ενώ  περιέχει μια ουσία η οποία ενισχύει το ήπαρ να παράγει ένζυμα που βοηθούν στην αποτοξίνωση.
ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνη.  Βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και περιέχει βιταμίνη Ε ,από τις βασικότερες αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *