ΟΙ 10 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ (ΜΕΡΟΣ B)

Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «Είμαστε ότι τρώμε» κάτι που αντανακλάται στα μαλλιά στα νύχια και στο δέρμα.
Τα παρακάτω τρόφιμα συγκαταλέγονται στα 10 πιο ισχυρά τρόφιμα αντιγήρανσης.

Πιπεριές – Για νύχια που ξεφλουδίζουν και σπάνε.
Οι πιπεριές έχουν υψηλά ποσοστά νερού, μια μεγάλη πιπεριά καλύπτει τον οργανισμό σε νερό , όπως ένα ποτήρι νερό. Γι’ αυτό το λόγο οι πιπεριές βοηθούν ώστε να διατηρηθει το δέρμα και τα νύχια ενυδατωμένα.
Επίσης τα νύχια έχουν κατα βάση 16% σε νερό, εάν αυτό το ποσοστό μειωθεί τότε υπάρχει ευθραυστότητα και τα νύχια ξεφλουδίζουν.
Ακόμη οι πιπεριές περιέχουν αρκετή βιταμίνη C ,η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση μυκητιασικών λοιμώξεων , οι οποίες λοιμώξεις μερικές φορές μπορεί να επηρεάσουν και τα νύχια.

Αβoκάντο – Για το ξηρό δέρμα
Το αβοκάντο θεωρείται ως η τροφή που προστατεύει το δέρμα.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας σαν κρέμα σώματος για να ενυδατώσετε το ξηρό και σκασμένο δέρμα σας ή καταναλώνοντας το μέσα στις σαλάτες σας ή και μόνο του. Το αβοκάντο περιέχει 30γρ λίπους , το οποίο βοηθά τα κύτταρα να διογκώνονται και να μειώνεται η ξηρότητα και οι ρυτίδες.
Επίσης τα λιπαρά που περιέχει προστατεύουν από παθήσεις του δέρματος , όπως είναι η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή.

Κολοκυθόσποροι – Για απαλά και λαμπερά μαλλιά.
Εκτός από εξαιρετικό σνακ , οι κολοκυθόσποροι αποτελούν και εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά σας. Περιέχουν μεγάλα ποσοστά σιδήρου, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη της τρίχας, με αποτέλεσμα τη μείωση της τριχόπτωσης. Η πρωτείνη που περιέχεται στους κολοκυθόσπορούς βοηθά στην διατήρηση της κερατίνης συστατικό της τρίχας που κάνει τα μαλλιά περισσότερο λαμπερά.
Εάν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας αλλά φαίνονται φθαρμένα στην άκρη και σπάνε, τότε ο ψευδάργυρος θα βοηθήσει τον θύλακα της τρίχας.

Ακτινίδια – Για την κυτταρίτιδα
Η όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα απασχολεί το 95% των γυναικών. Η κατανάλωση 2 ακτινίδιων την ημέρα σας , σας εξασφαλίζει την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη σε βιταμίνη C, που χρειάζεται ο οργανσιμός σας.
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση των τριχοειδικών τοιχωμάτων του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερα η κυκλοφορία του αίματος , κάτι που συντελεί στην μείωση της κυτταρίτιδας . Επίσης η ενίσχυση των τριχοειδικών τοιχωμάτων εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος και τον εμπλουτισμό του δέρματος με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι σημαντικά για να είναι το δέρμα περισσότερο απαλό και πιο ελαστικό.

Χαμομήλι – Για τους μαύρους κύκλους στα μάτια.
Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια ενοχοποιούν κάποια συμφόρηση στο συκώτι ή στα νεφρά, επομένως η κατανάλωση ροφημάτων όπως είναι το χαμομήλι , βοηθούν ώστε να απομακρυνθεί αυτή η συμφόρηση. Επίσης το χαμομήλι αποτελεί φυσικό αντισηπτικό , το οποίο βοηθά ενάντια στην ερυθρότητα των οφθαλμών και απομακρύνει τυχόν ρύπους που μπορούν να μπλοκάρουν τους δακρυικούς αγωγούς. Αν πάσχετε από έλλειψη ύπνου, δοκιμάστε να καταναλώσετε το χαμομήλι σαν ρόφημα πριν πάτε για ύπνο, καθώς στα φύλλα του υπάρχει βαλεριανικό οξύ το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Ένας καλός ύπνος σας βοηθά να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, επομένως οι 8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για τον οργανισμό και την ομαλή λειτουργία όλων των κυττάρων του.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *