ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Δρ. Μαρία Ψωμά, η γνωστή ιατρός-βιοπαθολόγος που έχει βοηθήσει πλήθος γυναικών -ανάμεσά τους και πολλές διάσημες Ελληνίδες- να αλλάξουν το σώμα τους, μοιράζεται με το Yupiii τη δική της προσωπική εμπειρία από την προσπάθεια που έκανε στο παρελθόν να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά που τη συνόδευαν στην παιδική και εφηβική της ηλικία – μια προσωπική ιστορία που αποτέλεσε αφορμή αλλά και κινητήριο δύναμη για την ίδια ώστε να ασχοληθεί στη συνέχεια με την Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας αλλά και με τη Ιατρική Αντιγήρανσης, βοηθώντας τους ασθενείς της να χάσουν βάρος σε συνδυασμό πάντα με τη διατήρηση της ευεξίας τους. Παράλληλα, μιλάει στο Yupiii για το πρώτο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου με τον «Τηλεθεατή»: «Έπειτα από προτροπή των ασθενών μου, αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο και να πω όλα αυτά που τους λέω σε κάθε συνεδρία. Έτσι, στις 9 Μαΐου θα κυκλοφορήσει από τον Τηλεθεατή το νέο μας εγχείρημα, όπου θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να το πάρει και να βοηθηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Μου κάνει εντύπωση που λέτε «ασθενείς» και όχι «πελάτες».

Ναι, διότι εγώ δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στην λέξη «δίαιτα», αλλά στην «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα πέσεις με τα μούτρα.

 

Εσείς δηλαδή έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα βάρους;

Ναι, βέβαια. Υπήρξαν φάσεις που είχα θέματα. Ως έφηβη είχα αρκετά κιλά, έκανα δίαιτα, τα έχασα σε ένα καλοκαίρι και μετά βρισκόμουν σε μία διαρκή πάλη με το «βάλε-βγάλε» κιλά, όταν πέρασα στην Ιατρική. Θυμάμαι, εκείνη την περίοδο, όποτε πήγαινα στο χωριό μας, για να δω τους δικούς μου, έβαζα πολλά κιλά κι όταν ερχόμουν πίσω στην Αθήνα, τα έχανα. Αυτό με οδήγησε στο να έχω αναιμία, να βρεθώ στα όρια της οστεοπόρωσης, γιατί αδυνάτισαν τα κόκκαλά μου και είχα πρόβλημα με το δέρμα μου. Έχω δει και έχω βιώσει από πρώτο χέρι τα άσχημα και τα αρνητικά που έχει μία δίαιτα, γι αυτό και προσπαθώ τόσο δυνατά να ωθήσω τον κόσμο στην σωστή διατροφή. Εγώ είμαι παθούσα, διότι όταν σπούδαζα, μπορούσα να φάω τεράστιες ποσότητες, ακόμα κι ένα ταψί και την επόμενη ημέρα τίποτα. Έκανα πολλά λάθη. Σημασία όμως έχει ότι βρήκα τον σωστό και τον σίγουρο δρόμο για την οριστική απομάκρυνση των κιλών και είναι μεγάλη μου χαρά όταν βλέπω ότι μπορώ να το μεταδώσω και στους άλλους ανθρώπους αυτό.

 

Οι κοπέλες που έρχονται σήμερα στο ιατρείο σας, τι σας λένε;

Υπάρχουν κάποιες που έχουν όντως κάποια κιλά και άλλες που θέλουν να χάσουν βάρος, ενώ δεν το έχουν ανάγκη. Ξέρετε, έχω διώξει κοπέλες από το ιατρείο μου, γιατί είχαν την σωστή ποσότητα λίπους στον οργανισμό τους, κι όμως εκείνες ήθελαν να χάσουν κι άλλο. Αλίμονο!

 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα;

Οι γυναίκες ψάχνουν το μαγικό χάπι ή τη μαγική δίαιτα. Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν υπάρχουν. Ακόμη και επιβαρυμένα γονίδια να έχουμε, αυτό αντιστρέφεται με τη δική μας παρέμβαση. Νομίζω ότι είμαι λαμπρό παράδειγμα γιατί έχουμε ιστορικό παχυσαρκίας στην οικογένειά μου και προδιάθεση για διαβήτη. Τα απέφυγα όλα αυτά με σωστή διατροφή και άσκηση. Ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι υπάρχει η μαγική δίαιτα ή η δίαιτα-express. Το μεγαλύτερο μυστικό για να χάσεις κιλά είναι να έχεις σίγουρα 4-5 γεύματα την ημέρα, να πίνεις πολύ νερό και να τρως πολλές σαλάτες. Έτσι μόνο θωρακίζεις τον οργανισμό σου, αποτρέποντας τις υπογλυκαιμίες.

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *