ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΛΙΠΟΣ

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΛΙΠΟΣ
1. ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την έκκριση της αναπαραγωγικής ορμόνης. Γι’αυτό και οι πολλοί αδύνατες γυναίκες έχουν προβλήματα αναπαραγωγής.
Ορισμένα λίπη μπορούμε να τα πάρουμε μόνο μέσω των τροφών. Αυτά ονομάζονται « Απαραίτητα λίπη» και είναι το λινολεϊκό (Ω6) και το λινολενικό (Ω3).
Η ισορροπία τους είναι καθοριστική για την υγεία της καρδιάς , την ανάπτυξη του μυαλού , την καλή διάθεση , την καλή κυκλοφορία και πήξη του αίματος και για τον έλεγχο φλεγμονών.
2. ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ
Περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και τ α προστατεύει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Επίσης διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος.
3. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K δεν απορροφώνται χωρίς λίπος. Γι’αυτό και στη σαλάτα καλό είναι να βάλετε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για υγιή μάτια, δόντια, οστά ,δέρμα, κύτταρα. Επίσης βοηθούν στιν αντίσταση στις λοιμώξεις και στη φυσιολογική πήξη αίματος.
4. ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΣ
Τα εγκεφαλικά κύτταρα και οι νευρώνες βασίζονται στο καλό λίπος.
5. ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΟΥΣ
Βοηθάει στην υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών. Γι’ αυτό σε λάθος δίαιτες, στερημένες από λίπος , το πρόσωπο φαίνεται γερασμένο.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *