ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αντικαρκινικές τροφές
Περισσότερο από κάθε βιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής αυτό που βοηθά περισσότερο στην αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου είναι η κατανάλωση συγκεκριμένων φυσικών αντικαρκινικών τροφών.
Καρότα
Τα καρότα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το σπανάκι και το λάχανο.
Χάρη στα καροτενοειδή που περιέχουν αποτελούν αντιοξειδωτική τροφή η οποία προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου.
Σπόροι
Τα τρόφιμα, όπως το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά τα οποία είναι εμπλουτισμένα με φυλικό οξύ, βοηθούν στην αποφυγή γενετικών ανωμαλιών και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Ντομάτες
Οι ντομάτες κυρίως όταν έχουν μαγειρευτεί είναι ευνοικές για τον οργανισμό. Περιέχουν λυκοπένιο το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.
Φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα λαχανικά, σε διάφορα σιτηρά και στα όσπρια βοηθούν ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Σκόρδο
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου και του μαστού.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *