ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 9 ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το πιο σημαντικό σημείο για να αλλάξετε την υγεία σας αλλά και την εμφάνισή σας είναι η κατανάλωση λαχανικών. Επίσης έχω τονίσει επανειλημμένως τη σημαντικότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή μας. Ακόμα καλύτερα λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνη, με τα οποία θα αρχίσετε να έχετε περισσότερη ενέργεια, θα δείτε το βάρος να μειώνεται και το καλύτερο ότι θα είστε χορτάτες και θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει…

Εδώ είναι μια λίστα των 10 λαχανικών με την υψηλότερη πρωτεΐνη

1. Αρακάς
Ο αρακάς διαθέτει την υψηλότερη διαθέσιμη φυτική πρωτεΐνη. Μπορείτε να τον βρείτε φρέσκο ή κατεψυγμένο. Επομένως, όταν χρειαστείτε λίγη πρωτεΐνη προσθέστε στο γεύμα σας μια κουτάλα αρακά.

2. Σπανάκι
Ίσως γνωρίζετε ήδη πως το σπανάκι αποτελεί «σούπερ τροφή». Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιδιαίτερα το φυλλικό, μέταλλα και αντιοξειδωτικά ενώ είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη.

3. Λαχανίδα (cale)
Πραγματικά ένα από τα καλύτερα χόρτα και λαχανικά που μπορείτε να επιλέξετε ειδικά το κατσαρό λάχανο. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτα ή καταναλώστε το σε σούπα ή smoothie. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε ότι έχετε καταναλώσει την πρωτεΐνη που χρειάζεστε.

4. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα καθώς επίσης και σε πρωτεΐνη. Θεωρείται αντικαρκινική τροφή.Φάτε το σε σαλάτες, σούπες, βραστο ή ωμό συνοδεύοντάς το με στυμμένο λεμόνι.

5. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και ιδιαίτερα οι ποικιλίες cordycep, reishi και shitake. Τα μανιτάρια αποτελούν νόστιμο και πλήρες γεύμα. Ιδανικός τρόπος ψησίματος είναι στο γκριλ έχοντας ψεκάσει με λίγο ελαιόλαδο και όταν είναι σχεδόν έτοιμο μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό και το βάζετε πάλι στη φωτιά για να μαγειρευτεί και το σκόρδο.

6. Λαχανάκια Βρυξελλών
Ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρούνται αντικαρκινικά. Δοκιμάστε να τα ψήσετε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι για παραλλαγή.

7. Αγκινάρες
Μπορείτε να φάτε αγκινάρες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, στον ατμό ή ψητές.
Είναι πολύ νόστιμες και προκαλούν κορεσμό χάρη στην περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη. Εκτός από λαχανικό μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν κύριο πιάτο όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

8. Σπαράγγια
Όχι μόνο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες τα σπαράγγια αλλά βοηθούν και το σώμα σας να αποτοξινωθεί., επειδή λειτουργούν διουρητικά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να μην πεινάτε.

9. Καλαμπόκι
Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες , μια μερίδα του καλαμποκιού διαθέτει επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης. Ιδανικά απολαύστε τα φρέσκα καλαμπόκια, διαφορετικά αν είναι εκτός εποχής μπορείτε να τα βρείτε κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *