ΔΕΙΞΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΕΡΟΣ Β)

Μην ξοδεύετε μια περιουσία σε αντιγηραντικές κρέμες για να δείχνετε νεότερες. Το μυστικό είναι να καταναλώνετε τα σωστά είδη τροφίμων.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας αποκάλυψα 7 tips διατροφής για αντιγήρανση μα το πιο σημαντικό είναι το κεφάλαιο “λαχανικά”.

Καταναλώστε σκούρα φρούτα και λαχανικά

Η αρχή της αντιγήρανσης βρίσκεται στα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, καθώς και βιοφλαβονοειδή, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες επιδρούν στο DNA μας και επηρεάζουν τα περισσότερα από τα κύτταρα στο σώμα μας αλλοιώνοντάς τα. Ζωτικής σημασίας είναι λοιπόν η καθημερινή κατανάλωσή τους.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν σκούρο χρώμα συνήθως περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή. Καλές πηγές φλαβονοειδών περιλαμβάνουν τα βατόμουρα, τα μαύρα σταφύλια και οι κόκκινες πιπεριές. Ενσωματώνοντας φρούτα και λαχανικά σε όλο το φάσμα χρωμάτων εξασφαλίζετε την αφθονία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή σας.

Τα μούρα όλων των ειδών (μύρτιλα, goji berries, cranberries), τα φραγκοστάφυλα και τα σμέουρα βοηθούν το σώμα ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι σημαντικό για τη διατήρηση απαλού και λείου δέρματος.Επιπλεόν, τα φραγκοστάφυλα παρέχουν προστασία ενάντια στις ακτίνες UV και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών που προκαλούνται απο την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Το μάυρο και το κόκκινο σταφύλι ενίσχύουν τα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα, τα οποία προστατεύουν τις φλέβες. Επίσης βοηθούν ενάντια στην χαλάρωσηςτου δέρματος και το βοηθούν να παραμείνει σφριγηλό. Το αβοκάντο είναι μια άλλη καλή επιλογή για να διατηρήσετε νεανική την επιδερμίδα σας. Περιέχει πολλά φυσικά, μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε ένα νεανικό δέρμα. Αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, διατηρώντας το σάκχαρο του αίματος σταθερό, με αποτέλεσμα να μην πεινάτε. Έτσι μπορείτε να χάσετε βάρος ευκολότερα, ενώ λόγω του καλίου που περιέχει, ξεπρήζεστε και μειώνεται η κυτταρίτιδα. Επίσης μειώνει το ποσό της «κακής» χοληστερόλης. Επίσης ο συνδυασμός C και Ε θωρακίζει έναντι των ελευθέρων ριζών.

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Το σπανάκι περιέχει φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθάει στον αναδιπλασιασμό του DNA και πολύ βιταμίνη Ε. Άλλα πράσινα λαχανικά όπως το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και τις αντικαρκινικές ινδόλες.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *